26. januar 2021
Præsident Donald Trump har de seneste par uger brokket sig gevaldigt over brevstemmer, som, han mener, fører til valgsvindel. Nu ser det ud til, at der er tvivl om, hvorvidt brevstemmerne overhovedet kan nå frem til tiden. (Arkivfoto)
Præsident Donald Trump har de seneste par uger brokket sig gevaldigt over brevstemmer, som, han mener, fører til valgsvindel. Nu ser det ud til, at der er tvivl om, hvorvidt brevstemmerne overhovedet kan nå frem til tiden. (Arkivfoto)
Foto: Lindsey Wasson/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: USA's postvæsen advarer om tabte brevstemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA's postvæsen advarer om tabte brevstemmer

Postvæsenet advarer om, at de ikke kan nå at udsende og modtage brevstemmer, som risikerer ikke at tælle med.

Verden - 14. august 2020 kl. 21:17
Af Ritzau

USA's postvæsen har advaret flere delstater om, at der er brug for mere tid til at optælle brevstemmerne til det kommende præsidentvalg i november.

I halvdelen af de amerikanske delstater kan man anmode om at brevstemme helt op til en uge før valget.

Postvæsenet mener dog ikke, at den tidsramme er tilstrækkelig, for at brevstemmerne både kan nå ud til vælgerne og retur til valgmyndighederne for at blive talt op i tide.

- Der er en betydelig risiko for, at vælgerne ikke har tid nok til at udfylde og sende stemmesedlerne tilbage til de valgtilforordnede, tids nok til at de kan nå at komme frem inden deadline, siger chefjurist Thomas Marshall for United States Postal Service (USPS).

- Det er vigtigt, at de valgtilforordnede forstår og medregner vores operationelle standard og anbefalede tidsrammer, siger postvæsenets talsmand Martha Johnson.

USPS er havnet midt i en politisk fejde med præsident Donald Trump. Han sagde torsdag, at han er imod at støtte postvæsenet med bedre finansiering.

Trump har ved flere tilfælde udtalt sig imod brevstemmer og sagt, at anvendelsen af brevstemmer fører til valgsvindel.

Ved det seneste præsidentvalg i 2016 blev 0,25 procent af brevstemmerne afvist, fordi de ikke var nået frem til de valgtilforordnede i tide.

Problemerne med brevstemmer har allerede sat et grimt aftryk på flere primærvalg i år. Vælgere i delstaten Georgia har oplevet, at deres brevstemmer ikke nåede frem til dem.

Problemet har fået ekstra opmærksomhed i løbet af de seneste par uger, fordi den nyudnævnte chef for USPS, Louis DeJoy, har indledt sparerunder i det amerikanske postvæsen, der har ført til utallige postforsinkelser.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?