15. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: USA's højesteret vil vide mere om indrejseforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA's højesteret vil vide mere om indrejseforbud

Vigtig høring om indrejseforbud vil ikke finde sted på den fastsatte dato, siger USA's højesteret.

Verden - 25. september 2017 kl. 21:04
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

USA's højesteret beder om at få flere informationer i sagen om præsident Donald Trumps indrejseforbud, der skal gælde for blandt andet seks overvejende muslimske lande.

I udmeldingen fra højesteretsdommerne, der kommer efter, at præsidenten søndag afviste at føre en ny politik på området, opfordres begge sider til at overveje sagen igen.

En vigtig høring skulle finde sted den 10. oktober, hvor det skulle afgøres, om forbuddet er i strid med amerikansk lov. Domstolen siger, at høringen ikke vil finde sted på den fastsatte dato.

Domstolen siger også, at mundtlige argumenter ikke længere kan blive taget i betragtning.

Trump-administrationen bebudede søndag en række nye indrejserestriktioner for otte lande. Det betyder, at statsborgere fra Nordkorea og Venezuela fremover vil blive omfattet af et nyt indrejseforbud.

Udmeldingen fra Det Hvide Hus kom på dagen, hvor Trumps midlertidige indrejseforbud mod borgere fra seks lande med overvejende muslimske befolkninger udløb.

Udkastet til de nye restriktioner, som er mere gennemarbejdede end det første indrejseforbud, blev underskrevet af præsidenten søndag lokal tid.

De nye regler vil ud over de ovennævnte lande gælde Chad, Iran, Libyen, Somalia, Syrien og Yemen.

Indrejseforbuddet trådte i kraft for 90 dage siden. Det tidligere indrejseforbud omfattede statsborgere, der ikke kunne dokumentere en reel tilknytning til personer eller organisationer i USA.

Restriktionerne er ifølge ministeriet for indenlandsk sikkerhed rettet mod lande, der nægter at udveksle efterretninger med USA.

At gøre USA sikkert igen er min førsteprioritet. Vi vil ikke lade folk rejse ind i vores land, som vi ikke kan kontrollere på sikker vis, siger Trump på Twitter.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk