18. september 2021
Aftalen om en infrastrukturpakke er blevet drøftet i en arbejdsgruppe bestående af 21 senatorer fra begge partier. På billedet ses repræsentanter fra gruppen, efter at Senatet onsdag stemte for at gå videre med lovforslaget.
gallery icon

Se billedserie

Aftalen om en infrastrukturpakke er blevet drøftet i en arbejdsgruppe bestående af 21 senatorer fra begge partier. På billedet ses repræsentanter fra gruppen, efter at Senatet onsdag stemte for at gå videre med lovforslaget.
Foto: Alex Wong/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: USA vil bruge milliarder på nedslidte veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

USA vil bruge milliarder på nedslidte veje

Infrastrukturen i USA minder ifølge eksperter om noget, man typisk finder i fattige lande. Det vil det amerikanske Senat ændre på med milliardhjælp.

Verden - 29. juli 2021 kl. 08:15
Af Ritzau

Det amerikanske Senat stemte onsdag lokal tid for at fortsætte arbejdet med at få vedtaget en historisk infrastrukturpakke på 1000 milliarder dollar eller næsten 6300 milliarder kroner.

Det skete, efter at republikanske senatorer fik fjernet næsten alle knaster i den omfattende lovpakke, der er blevet drøftet i månedsvis i Senatet.

Hvis aftalen bliver vedtaget, vil den pumpe hidtil usete føderale pengesummer ind i nye veje, broer og dæmningsanlæg.

Den såkaldte procedureafstemning i Senatet, hvor Demokraterne har et snævert flertal, skulle vise, hvor stor en opbakning der var til lovforslaget blandt de 100 medlemmer.

Forslaget endte med at få opbakning fra 67 senatorer, mens 32 stemte imod. Dermed kan selve debatten om lovforslaget begynde.

Præsident Joe Biden hyldede Senatets godkendelse af pakken og kaldte det for historisk. Han lover at samarbejde med begge kamre om at få lovforslaget endeligt gennemført.

- Der er meget, vi ikke er enige om, men jeg mener, at vi bør være i stand til at arbejde sammen om de få ting, vi er enige om, sagde Biden ifølge avisen The Guardian.

Han beskriver videre aftalen som "den mest betydningsfulde, langsigtede investering i vores infrastruktur og konkurrenceevne i næsten et århundrede".

- Denne aftale er et signal til verden om, at vores demokrati godt kan fungere, levere og udrette store ting, sagde Biden ifølge NBC News.

Lovpakken vil sikre 550 milliarder dollar til at renovere og opføre broer, veje, jernbaner, vandledninger, dæmninger og andre konstruktioner.

Beløbet stiger til omkring 1000 milliarder dollar, når der indregnes udgifter til transportprojekter. Der er også afsat 65 milliarder dollar til udbygning af bredbåndsnet i USA.

USA har i modsætning til Europa og Kina i mange årtier undladt at investere nok i infrastruktur.

Veje er hullede overalt i USA, mange broer er decideret farlige at køre på, mens dæmningsanlæg er forældede.

Det har fået mange eksperter til at pege på, at det er en standard, som man typisk finder i fattigere lande rundt om i verden.

Det er ifølge demokraten Chuck Schumer, der er flertalsleder i Senatet, endnu ikke sikkert, at forslaget bliver endeligt vedtaget, men senatorerne er indstillet på at møde op i weekenden for at færdiggøre det.

- Det kan godt blive nogle lange nætter, og vi kommer også til at tage weekenden i brug. Men vi vil komme i mål, sagde Chuck Schumer ifølge nyhedsbureauet AFP.

Aftalen er blevet vendt og drejet i en arbejdsgruppe bestående af 21 senatorer fra begge partier.

- Vi er stolte over at have opnået en aftale mellem de to partier om at foretage de stærkeste investeringer i Amerikas infrastruktur i en generation, lød det i en fælles udtalelse fra arbejdsgruppen.

- Vores plan vil skabe velbetalte arbejdspladser i samfund på tværs af hele landet, uden at skatterne bliver sat op.

Den tidligere præsident Donald Trump tog onsdag aften kraftig afstand til lovforslaget og sagde, at aftalen er en tabersag for USA og får Republikanerne til at se svage ud, skriver AFP.

Synes du, at kommunen er der for dig?