13. december 2019
USA udsætter nye toldafgifter på en del varer fra Kina - blandt andet elektronik - indtil den 15. december. Kinesisk-producerede mobiltelefoner, bærbare computere og andre elektroniske produkter er blevet fjernet fra listen af varer, som vil blive pålagt nye toldafgifter.
USA udsætter nye toldafgifter på en del varer fra Kina - blandt andet elektronik - indtil den 15. december. Kinesisk-producerede mobiltelefoner, bærbare computere og andre elektroniske produkter er blevet fjernet fra listen af varer, som vil blive pålagt nye toldafgifter.
Foto: Mario Tama/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: USA udsætter toldafgifter på en del varer fra Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA udsætter toldafgifter på en del varer fra Kina

Oliepriser og aktiekurser stiger efter fremskridt i forhandlinger mellem USA og Kina i handelskonflikt.

Verden - 13. august 2019 kl. 16:18
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

USA udsætter nye toldafgifter på en del varer fra Kina - blandt andet elektronik - indtil den 15. december.

Det siger en kilde i Trump-administrationen. Dette har fået oliepriserne og aktiekurserne til at stige.

Kinesisk-producerede mobiltelefoner, bærbare computere og andre elektroniske produkter er blevet fjernet fra listen af varer, som vil blive pålagt nye toldafgifter.

USA's handelskontor siger, at det stadig planlægger at indføre 10 procent told på kinesiske importvarer til omkring 300 milliarder dollar fra den 1. september, hvilket omfatter det meste, der sendes til USA fra Kina.

Men de øgede toldafgifterne udsættes på nogle varer frem til den 15. december.

Præsident Donald Trump siger i en kommentar til handelskrigen, at styret i Beijing stadig ikke lever op til dets forpligtelser om at købe amerikanske landbrugsvarer.

- Som sædvanlig siger Kina, at det vil købe stort ind fra vore dygtige amerikanske landmænd. Men indtil videre har de ikke gjort, hvad de sagde de ville. Måske vil det ændre sig nu, siger den amerikanske præsident.

Kina vil om to uger diskutere handelssituationen med USA over telefon, rapporterer Bloomberg News tirsdag eftermiddag med henvisning til en meddelelse fra det amerikanske handelsministerium.

Aftalen om telefonsamtalen skal være faldet på plads, efter at kineserne havde protesteret mod de toldafgifter, som nu er udskudt til den 15. december.

Kina og USA har i løbet af 2019 udvekslet forskellige toldforhøjelser på hinandens eksportvarer. Usikkerheden fra handelskonflikten har svækket væksten i den globale økonomi.

På trods af flere forsøg er det foreløbigt ikke lykkedes de to lande at nå til enighed om en aftale, der kan erstatte de højere toldsatser.