23. juni 2021
Joachim Herrmann, indenrigsminister i Bayern, vil have en hårdere kurs over for udlændinge, der udviser jødehad. Billedet er fra den 11. maj, da han markerede 75-årsdagen for den sydtyske delstats kriminalpoliti.
Joachim Herrmann, indenrigsminister i Bayern, vil have en hårdere kurs over for udlændinge, der udviser jødehad. Billedet er fra den 11. maj, da han markerede 75-årsdagen for den sydtyske delstats kriminalpoliti.
Foto: Matthias Balk/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyske ministre taler dunder mod jødehad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tyske ministre taler dunder mod jødehad

Bayerns indenrigsminister siger, at det er muslimer, der deltager i de antisemitiske demonstrationer i Tyskland. Han mener, at jødehad skal koste udvisning.

Verden - 17. maj 2021 kl. 15:00
Af Ritzau

Tyske politikere vil have sat en stopper for antijødiske slagord i gaderne.

Det skal være slut med at brænde israelske flag.

Efterhånden som konflikten i Mellemøsten mellem Israel og den militante palæstinensiske bevægelse Hamas er taget til over den seneste uge, er også demonstrationerne mod Israel taget til i Tyskland.

Nogle gange kammer det over i antisemitisme.

Der har været demonstrationer ved synagoger. Her er der råbt slagord mod jøder og ikke blot mod staten Israel.

I Bayern hedder indenrigsministeren Joachim Herrmann.

Han er fra det konservative parti CSU, søsterparti til Tysklands regeringsparti CDU, og han vil slå ned på antisemitisme med en større hammer, end der bliver brugt nu.

Herrmann siger ifølge avisen Die Welt, at langt de fleste deltagere i antijødiske demonstrationer har muslimsk baggrund.

Han foreslår, at det skal være muligt at udvise personer, hvis de optræder antijødisk.

Vel at mærke hvis de ikke har en opholdstilladelse i Tyskland.

- Det, vi oplever nu, er ikke overvejende højreekstremister. Det er overvejende folk med muslimsk baggrund, siger ministeren til avisen Bild.

Han tilføjer, at det er strafbart i Tyskland at afbrænde israelske flag og udbrede jødehad ved protesterne mod luftangreb i Gaza.

- Mange er ikke rigtig integreret i vores samfundsorden. Eller i den måde, som vor forfatning fungerer på, siger han videre.

Hvis sådanne personer ikke har tysk statsborgerskab eller opholdstilladelse, bør det undersøges, om det er juridisk muligt at udvise dem.

I hovedstaden, Berlin, er regeringen også opmærksom på, hvad der sker i gaderne.

Det har særligt vakt opmærksomhed, at der ved en demonstration ved en synagoge i Gelsenkirchen i sidste uge blev råbt "Scheiss Jude" (lortejøde).

Det var sådanne skældsord, der blev brugt 1930'erne og 1940'erne, da Adolf Hitlers nazister var ved magten i Tyskland.

Felix Klein, regeringens ansvarlige for bekæmpelse af antisemitisme, siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at der bør være "fornuftige og hurtige konsekvenser for personer bag antisemitisk aktivitet".

Horst Seehofer, Tysklands indenrigsminister og som Joachim Herrmann fra CSU i Bayern, siger, at Tyskland vil slå ned på alle, der udbreder "antisemitisk had".

- Vi vil ikke tolerere, at israelske flag brændes på tysk jord. Eller at jødiske institutioner angribes, siger han til Bild.

Wolfgang Schäuble, formand for Forbundsdagen og fra CDU, siger, at folk godt må kritisere Israels politik, hvis de vil det.

- Men der er ingen grund til antisemitisme, had og vold.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?