24. september 2020
Røg stiger til vejrs efter et flyangreb ved byen Hish i det nordvestlige Syrien. En tyrkisk militærkolonne kan være ramt.
Røg stiger til vejrs efter et flyangreb ved byen Hish i det nordvestlige Syrien. En tyrkisk militærkolonne kan være ramt.
Foto: Omar Haj Kadour/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyrkiet: Syrien angriber vores kolonne i Idlib og dræber tre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyrkiet: Syrien angriber vores kolonne i Idlib og dræber tre

Tyrkiet siger, at et syrisk luftangreb er i strid med en aftale mellem den tyrkiske og russiske regering.

Verden - 19. august 2019 kl. 10:27
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ifølge den tyrkiske regering har syriske fly angrebet en tyrkisk kolonne i det nordvestlige Syrien, og tre soldater er dræbt.

Kolonnen nærmede sig frontlinjen i provinsen Idlib. Det siger to tyrkisk-støttede oprørskilder og det sædvanligvis godt orienterede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Tidligere mandag oplyste Syrien, at en tyrkisk militærkolonne med ammunition var kørt ind i det nordvestlige Syrien.

Tyrkernes formål skulle være at støtte oprørere, som kæmper mod de syriske styrkers offensiv i Khan Sheikhoun. Det skriver de statslige medier i Syrien. Byen har været under oprørernes kontrol siden 2014.

Tyrkiets forsvarsministerium oplyser, at kolonnen blev angrebet fra luften, da den var på vej mod en af de tyrkiske poster i Idlib.

Angrebet er ifølge Tyrkiet et brud på en aftale med Rusland. Moskva skal på forhånd have fået fortalt om kolonnens indrykning.

Rusland støtter både politisk og militært præsident Bashar al-Assads syriske regering.

Kilder i det syriske udenrigsministerium sagde tidligere på dagen til nyhedsbureauet Sana, at regeringen vil fortsætte kampen mod "terrorister" i Idlib og andre steder.

- Tyrkiets aggressive træk vil ikke få Damaskus til at ændre kurs over for oprørsgrupperne, hed det.

Idlib-regionen er i princippet beskyttet mod et angreb fra Assad-regimet. Det er aftalt mellem Rusland og Tyrkiet, at Idlib skal fungere som en stødpudezone.

Aftalen er dog ikke rigtigt ført ud i livet. Jihadister nægter at trække sig tilbage fra den zone, som skulle være demilitariseret.

Har debatten om sexisme taget overhånd?