15. maj 2021
Den britiske kongefamilie mødes til en mindegudstjeneste for den afdøde prins Philip søndag. Tabet har ramt dronning Elizabeth II hårdt. Hun og prinsen var gift i 73 år.
Den britiske kongefamilie mødes til en mindegudstjeneste for den afdøde prins Philip søndag. Tabet har ramt dronning Elizabeth II hårdt. Hun og prinsen var gift i 73 år.
Foto: Steve Parsons/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tabet af prins Philip efterlader tomrum hos dronningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tabet af prins Philip efterlader tomrum hos dronningen

Den britiske prins Philip gik bort fredag. Nu sætter prins Andrew ord på sine og sin mors følelser.

Verden - 11. april 2021 kl. 15:04
Af Ritzau

Det føles, som om vi har mistet hele nationens bedstefar. Sådan beskriver prins Andrew, der er søn af den britiske dronning Elizabeth II, tabet af sin far, prins Philip.

Prins Philip døde fredag i en alder af 99 år. Han sov stille ind på Windsor Castle fredag morgen, oplyser det britiske kongehus.

arrow Læs også: Prins Harry hylder sin farfar: Han var flabet til det sidste

Tabet har ramt dronning Elizabeth hårdt, fortæller prins Andrew. Hun har fortalt, at det føles, som at der er efterladt "et stort tomrum i hendes liv", siger han.

Prins Andrew fortæller, at hans mor var "utrolig stoisk", men var blevet ramt hårdt af ægtemandens død. Familien har samlet sig rundt om dronningen for at støtte hende.

Prinsen tilføjer ifølge britiske Sky News, at han støtter op om sin mor, som "må føle det mere end nogen anden".

Der bliver afholdt mindegudstjenester for prins Philip over hele landet søndag. Kongefamilien deltog i en, der blev holdt i kirken ved Windsor slottet.

Prinsens bortgang har udløst otte dages landesorg. De slutter, når prins Philip skal bisættes 17. april.

Ceremonien holdes i St. George's Kapel på kongefamiliens Windsor-slot. Den vil være lukket for offentligheden, oplyser Buckingham Palace.

Prins Andrews yngre bror, prins Edward, tilføjer, at faderens død er "et frygteligt chok".

Deres storesøster, prinsesse Anne, siger i en udtalelse søndag, at "man ved, at det kommer til at ske, men man er aldrig rigtigt klar".

Hun mener, at prins Philip stadig kan inspirere andre med det eftermæle, han har.

- Min far har været min lærer, min støtte og min kritiker. Men mest af alt er det hans eksempel på et godt levet liv og den tjeneste, han gjorde, jeg mest ønskede at følge, siger Anne.

Prins Philip, der ville være blevet 100 år til juni, havde været syg i noget tid, og han tilbragte mere end en måned på hospitalet fra den 16. februar. Her blev han blandt andet behandlet for hjerteproblemer.

arrow Englændere øjner lys i coronamørket
12. april 2021 kl. 12:00 Opdateret: kl. 08:16
arrow Britisk kongefamilie siger farvel til prins Philip om en uge
10. april 2021 kl. 18:25 Opdateret: kl. 18:26
arrow Prins Philip mindes med både stilhed og kanonbrag
10. april 2021 kl. 14:20 Opdateret: kl. 14:22
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?