16. juni 2019
Carlos Ghosn har angiveligt trukket sig frivilligt fra sin post som bestyrelsesformand i Renault. Dermed har han mistet den sidste bestyrelsespost i sit bilimperium.
Carlos Ghosn har angiveligt trukket sig frivilligt fra sin post som bestyrelsesformand i Renault. Dermed har han mistet den sidste bestyrelsespost i sit bilimperium.
Foto: Regis Duvignau/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skandaleramt bilboss trækker sig fra Renault

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skandaleramt bilboss trækker sig fra Renault

Det er ikke lykkes for Carlos Ghosn at holde fast i magten hos bilproducenten Renault.

Verden - 24. januar 2019 kl. 08:34
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver ikke nogen toppost hos Renault at vende tilbage til for bilbossen Carlos Ghosn, der er mistænkt for skatteunddragelse. Frankrigs finansminister, Bruno Le Maire, fortæller til erhvervsmediet Bloomberg, at Ghosn onsdag aften er trådt tilbage som bestyrelsesformand og direktør i Renault.

I årevis har Carlos Ghosn været en af de mest fremtrædende personer i den internationale bilindustri. Han har været topchef for alliancen mellem Nissan, Renault og Mitsubishi.

I november blev Carlos Ghosn og en anden topchef i Nissan anholdt i Japan. Begge er de tiltalt for bedrageri.

De to chefer har angiveligt angivet en lavere løn, end den de fik. Dermed er de sluppet billigere i skat, end de burde ifølge anklagemyndigheden. Skatteunddragelsen har angiveligt stået på i flere år.

Derudover skal han have brugt Nissans midler til at dække sine egne tab ved forskellige investeringer.

Carlos Ghosn har erklæret sig uskyldig i anklagerne mod sig.

Da Carlos Ghosn blev anholdt, og sagen begyndte at rulle, blev han afsat som bestyrelsesformand hos Nissan og Mitsubishi.

Under sin fængsling har den franske regering støttet den detroniserede bilboss.

Renault har udpeget en midlertidig bestyrelsesformand i Carlos Ghosns sted. Det var dog efter sigende planen, at Carlos Ghosn kunne vende tilbage, når han var fri fra sin fængsling i Japan.

Den plan er med Le Maires udmelding tidligt torsdag i Davos røget i vasken.

Le Maire fortæller det franske nyhedsbureau AFP, at Carlos Ghosns opsigelse blev leveret til "ledende medlemmer" af Renault.

AFP skriver videre, at bestyrelsen i Renault ventes at udpege Thierry Bollore som direktør. Dækfabrikanten Michelins direktør, Jean-Dominique Senard, ventes at blive bestyrelsesformand.