15. februar 2019
Republikanske Mitch McConnell siger, at der senest mandag morgen dansk tid vil blive afholdt afstemning om finansiering af USA's statslige budget.
Republikanske Mitch McConnell siger, at der senest mandag morgen dansk tid vil blive afholdt afstemning om finansiering af USA's statslige budget.
Foto: Reuters/Yuri Gripas
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Senatet i USA stemmer om finansiering af budget mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Senatet i USA stemmer om finansiering af budget mandag

Mandag morgen dansk tid bliver der afholdt afstemning om finansiering af USA's statslige budget.

Verden - 21. januar 2018 kl. 02:05
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den republikanske leder i Senatet i USA har sent lørdag fastsat tidspunktet for en afstemning om finansiering af landets statslige budget.

Afstemningen bliver afholdt senest klokken et natten til mandag lokal tid. Det svarer til klokken syv mandag morgen dansk tid.

- Jeg garanterer jer, at vi kommer til at have afstemningen klokken et på mandag, medmindre der er et ønske om at holde afstemningen tidligere, siger Mitch McConnell, der er republikansk flertalsleder i Senatet.

Senatet stemte ved midnat mellem fredag og lørdag amerikansk tid nej til et forslag om finansiering af det statslige budget.

Derfor lukkede det amerikanske statsapparat ned.

Det betyder, at store dele af den offentlige sektor i USA går i stå.

Uden et budget må den nemlig ikke foretage sig noget, medmindre der er tale om nødstilfælde. Nedlukningen betyder blandt andet, at flere tusinde offentligt ansatte vil blive sendt på tvungen orlov.

Nogle områder er dog undtaget. Det er for eksempel fængsler og visse sundhedsområder. Militæroperationer i udlandet lukker heller ikke ned.

Forslaget, der blev stemt ned fredag, havde til formål at give politikerne mere tid til at forhandle finansiering af statens opgaver på plads.

Det lykkedes imidlertid ikke. Der er blandt andet stor uenighed blandt senatorerne om militære udgifter og illegale indvandrere.

En nedlukning i USA skete senest i 2013. Dengang måtte cirka 800.000 offentligt ansatte gå på orlov i over to uger uden løn.

To tidligere nedlukninger - i 1995 og 1996 - kostede den amerikanske stat omkring syv milliarder kroner.