30. maj 2020
Bernie Sanders under valgakampen i sin hjemstat, Vermont, i marts, inden coronavirus satte en stopper for de store valgmøder.
Bernie Sanders under valgakampen i sin hjemstat, Vermont, i marts, inden coronavirus satte en stopper for de store valgmøder.
Foto: Caleb Kenna/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sanders opgiver drømmen om at blive USA's næste præsident

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sanders opgiver drømmen om at blive USA's næste præsident

Med Bernie Sanders' afgang er vejen banet for, at Joe Biden formelt kan blive Demokraternes præsidentkandidat.

Verden - 08. april 2020 kl. 17:27
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Senator Bernie Sanders indstiller sin valgkamp og opgiver at blive Demokraternes præsidentkandidat ved valget i USA i november.

Det bekræfter han i en udtalelse tidligt onsdag aften dansk tid.

- Men selv om kampagnen slutter, fortsætter kampen for retfærdighed, understreger han på Twitter.

Med Sanders' exit er vejen banet for, at tidligere vicepræsident Joe Biden formelt nomineres som Demokraternes præsidentkandidat.

-Jeg lykønsker Joe Biden, en meget hæderlig mand, som jeg vil arbejde sammen med, siger Sanders i en videomeddelelse på sin hjemmeside.

- Vicepræsident Biden bliver den nominerede. Sammen vil vi fortsætte hen imod at slå Donald Trump, den farligste præsident i USA's historie, siger Sanders.

Biden er nu den eneste tilbageværende demokratiske kandidat af det felt på over 20 håbefulde politikere, der oprindeligt stillede op.

Han skal formelt nomineres som sit partis kandidat på Demokraternes partikonvent senere på året. Efter planen skulle det finde sted i juli, men det ventes udskudt på grund af coronaudbruddet.

Den nominerede kandidat skal forsøge at vinde præsidentvalget den 3. november, hvor han er oppe mod den siddende præsident, republikaneren Donald Trump.

Biden vandt en række primærvalg i marts og har dermed flest delegerede. Det er dem, der på et partikonvent senere på året skal udpege Det Demokratiske Partis præsidentkandidat.

Biden har indtil videre opbakning fra 1217 delegerede, mens Sanders har 914.

Dertil skal lægges såkaldte superdelegerede, der deltager ved partikonventet, og som langt overvejende ventes at bakke Biden op.

Det kræver opbakning fra 1991 delegerede at vinde nomineringen.

arrow Læs også: OVERBLIK: Den lange vej til Det Hvide Hus
arrow Redaktør om Sanders-exit: Nu skal Demokraterne samles
08. april 2020 kl. 18:29 Opdateret: kl. 18:30
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?