19. oktober 2019
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) kan endnu ikke sige, hvilke sanktioner mod Iran, der vil være tale om. Han vil heller ikke sætte en tidshorisont på. - Det drejer sig først om at få alle med på holdet. Men jeg har en forhåbning om, at sanktionerne bliver markante og tydelige, siger han. (Arkivfoto).
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) kan endnu ikke sige, hvilke sanktioner mod Iran, der vil være tale om. Han vil heller ikke sætte en tidshorisont på. - Det drejer sig først om at få alle med på holdet. Men jeg har en forhåbning om, at sanktionerne bliver markante og tydelige, siger han. (Arkivfoto).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samuelsen tror og håber på markante EU-sanktioner mod Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samuelsen tror og håber på markante EU-sanktioner mod Iran

Udenrigsministeren er mere optimistisk end tidligere i forhold til at samle EU-lande om sanktioner mod Iran.

Verden - 10. december 2018 kl. 09:29
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er "fuldstændigt uacceptabelt", at Iran planlægger attentater på europæisk jord.

Sådan lyder beskeden fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), der på et møde med sine EU-kolleger mandag i Bruxelles håber, at medlemslandene kan samles om sanktioner mod Iran.

arrow Læs også: EU vil straffe Irans attentatplan i Danmark

- Jeg er mere optimistisk end tidligere, i forhold til om det kan lykkes at samle hele EU-kredsen om at statuere et eksempel over for Iran, siger Anders Samuelsen på vej ind til mødet i Bruxelles.

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, at de render rundt og planlægger attentater på europæisk jord. Men den rolle, de spiller andre steder i deres region, er også værd at tage afstand fra.

På mandagens møde er der lagt op til en mere generelt drøftelse af Iran. Og her vil iranernes opførsel på europæisk jord altså også blive berørt.

Udenrigsministeren kan endnu ikke sige, hvilke sanktioner der vil være tale om. Han vil heller ikke sætte en tidshorisont på.

- Det drejer sig først om at få alle med på holdet. Men jeg har en forhåbning om, at sanktionerne bliver markante og tydelige.

- Iranerne burde vælge et andet spor. Men der er de ikke på nuværende tidspunkt. Derfor skal vi blive ved med at lægge pres på, siger Anders Samuelsen.

Det er ikke kun Europa, der oplever problemer med Iran, mener udenrigsministeren. Iran er en "destabiliserende faktor" i Mellemøsten, som ikke er med til at "fremme en stabil og sikker udvikling i området".

Drøftelsen mandag handler primært om Irans atomaftale indgået mellem Iran og de fem permanente medlemmer FN's Sikkerhedsråd - USA, Kina, Rusland, Frankrig og Storbritannien - plus Tyskland.

Men iranske aktørers nylige opførsel i Europa, Irans ballistiske missilprogram og relevante regionale problemer i området er også på dagsordenen.

arrow EU vedtager sanktioner mod Iran efter attentatplan i Danmark
08. januar 2019 kl. 10:28 Opdateret: kl. 10:30
arrow Professor: EU-sanktioner vil ikke chokere Iran
07. januar 2019 kl. 22:51 Opdateret: kl. 22:52
arrow EU-lande enes om Iran-sanktioner efter attentatplan i Danmark
07. januar 2019 kl. 20:07 Opdateret: kl. 20:08