25. marts 2019
Røgen fra den store brand, der har fået navnet "Lejrbålet", driver sydpå mod San Francisco på dette satellitbillede fra den amerikanske rumfartsorganisation Nasa.
Røgen fra den store brand, der har fået navnet "Lejrbålet", driver sydpå mod San Francisco på dette satellitbillede fra den amerikanske rumfartsorganisation Nasa.
Foto: Ho/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røg fra brande lukker skoler i San Francisco

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røg fra brande lukker skoler i San Francisco

Myndigheder beder folk i dele af Californien blive inde. Luften er mere forurenet end i Asiens storbyer.

Verden - 16. november 2018 kl. 21:36
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange skoler og turistattraktioner i San Francisco og det omkringliggende område er fredag lukket på grund af det tæppe af røg der har lagt sig over store dele af Californien.

Nok er de store brande i det nordlige Californien tre timers kørsel fra San Francisco, men vinden har sendt røgen sydpå. Det betyder, at luftkvaliteten nu er værre end i mange asiatiske millionbyer, der er plagede af smog.

arrow Læs også: Dansker i røg-tåget San Francisco: Det er lidt klaustrofobisk

Myndighederne i San Francisco har beordret alle byens offentlige skoler lukket, ligesom byens ikoniske sporvogne holder stille i garager.

Det skyldes, at luftkvaliteten er målt til 246 på det såkaldte luftkvalitetsindeks. Det er værre end mange af Asiens stærkt forurenede byer som Beijing i Kina eller Mumbai i Indien.

- Luftkvaliteten i San Francisco er gået fra rød eller "usund" til lilla eller "meget usund" på grund af lokale brande og vejrmønstre, skriver transportstyrelsen SFMTA på sin hjemmeside.

Sundhedsministeriet anbefaler indbyggerne i den californiske storby at blive inden døre og lukke vinduerne, tilføjer SFMTA.

63 mennesker er bekræftet omkommet i de store brande, og 631 er savnet, oplyser brandmyndigheder i det nordlige Californien.

En stor del af eftersøgningen efter de savnede koncentrerer sig om byen Paradise. Her bor der mange ældre mennesker, som ikke var i stand til at forlade byen hurtigt, da brandene rykkede nærmere.

461 redningsarbejdere med 22 sporhunde går fra hus til hus i den komplet nedbrændte by for at lede efter ofre for brandene.

Lørdag besøger præsident Donald Trump efter planen nogle af de overlevende efter de voldsomme brande i Californien, hvor over 10.000 huse er blevet fortæret af flammerne.

arrow Paradise i flammer blev til helvede på jord
16. november 2018 kl. 12:00 Opdateret: kl. 08:16
arrow 631 meldes savnet efter Californiens dødeligste brand
16. november 2018 kl. 04:10 Opdateret: kl. 04:12
arrow Redningshold i Californien finder fortsat flere brandofre
15. november 2018 kl. 04:24 Opdateret: kl. 04:26