22. april 2019
Et møde for Pussy Riot-medlemmer i Frankrig sidste år. Søndag løb medlemmer fra protestgruppen ind på banen under VM-finalen.
Et møde for Pussy Riot-medlemmer i Frankrig sidste år. Søndag løb medlemmer fra protestgruppen ind på banen under VM-finalen.
Foto: Eric Gaillard/arkiv/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pussy Riot-medlemmer risikerer bøder for VM-protest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pussy Riot-medlemmer risikerer bøder for VM-protest

VM-finalen blev kort afbrudt, da fire fra Pussy Riot løb ind på banen. De risikerer bøder og samfundstjeneste.

Verden - 16. juli 2018 kl. 09:02
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire medlemmer af den russiske protestgruppe og punkband Pussy Riot sigtes for at overtræde tilskuerregler og for ulovligt at have iklædt sig politiuniformer.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Interfax.

arrow Læs også: Pussy Riot tager skylden for afbrydelse af VM-finalen

Sigtelsen kommer, efter at gruppen løb på banen 12 minutter inde i anden halvleg af VM-finalen mellem Frankrig og Kroatien søndag eftermiddag. Det afbrød finalen kort, inden de blev hevet væk af vagter og anholdt af politiet.

De risikerer ifølge Interfax nu bøder på op til 1100 kroner eller 160 timers samfundstjeneste. Desuden kan de få et forbud mod at overvære sportsbegivenheder de næste tre år.

De fire baneløbere bar gammeldags politiuniformer, da de løb mod banen, og en af dem nåede at lave "high five" med den franske angriber Kylian Mbappe.

De tre nåede ind på banen, mens en fjerde blev stoppet på vej ind.

Afbrydelsen af VM-finalen var det første tydelige sikkerhedskollaps i den fem uger lange fodboldturnering, hvor Rusland er blevet rost for organiseringen.

Pussy Riot skrev efterfølgende på de sociale medier, at gruppen tager skylden for baneløbet, der var en protest mod det politiske styre i Rusland.

Performance-kollektivet blev verdensberømt i 2012, da tre af medlemmerne blev dømt til to år i straffelejr for en happening i en ortodoks kirke.

Det var ment som en protest mod præsident Putin og hans regime.

Pussy Riot gennemførte også en happening under vinter-OL i den russiske by Sotji i 2014. Det betød, at Lusine Djanyan mistede sit job som lektor på universitetet i Krasnodar, har hun selv fortalt.

Pussy Riot-medlemmet Olga Kurachyova fortæller til Reuters, at hun var en af dem, som løb ind på banen og blev taget med på politistationen. Hun kunne ifølge nyhedsbureauet ikke sige mere, da politiet ville tage mobilen fra hende.

/Reuters