17. september 2021
En dyrlæge tager sig af den første af de to pandaunger, som natten til mandag kom til verden i en zoologisk have i Frankrig. Det er anden gang, at pandahunnen Huan Huan har fuldført en graviditet. Første gang var i 2017.
gallery icon

Se billedserie

En dyrlæge tager sig af den første af de to pandaunger, som natten til mandag kom til verden i en zoologisk have i Frankrig. Det er anden gang, at pandahunnen Huan Huan har fuldført en graviditet. Første gang var i 2017.
Foto: Guillaume Souvant/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Panda i fransk dyrepark har født tvillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Panda i fransk dyrepark har født tvillinger

Pandaer har svært ved at parre sig, men i Frankrig er det for anden gang lykkedes for to af de sjældne dyr.

Verden - 02. august 2021 kl. 04:22
Af Ritzau

En panda, der er udlånt til Frankrig af Kina, har natten til mandag født tvillinger i en zoologisk have nær Paris.

Det er kun anden gang, at en panda i Frankrig har født en unge.

Og forældrene er de samme.

I 2017 fik pandaparret Huan Huan og Yuan Zi en unge, som blev navngivet Yuan Meng. Nu har Huan Huan født to nye unger med samme partner.

- De to unger er lyserøde. De er fuldstændig sunde. De ser store nok ud og er pragtfulde, siger Rodolphe Delord, som er direktør for Zoo-Parc de Beauval i Saint-Aignan syd for Paris.

Både i det fri og især i fangenskab er det vanskeligt for pandaer at parre sig, fordi hunnerne kun er i brunst få dage om året, mens hannerne har tendens til at være uinteresserede i parringsakten, når de er i fangenskab.

Alligevel lykkedes det Huan Huan og Yuan Zi at parre sig otte gange i løbet af bare en weekend i marts til dyrepassernes store glæde og overraskelse.

Parrets førstefødte, Yuan Meng, er vokset til at veje over 100 kilo. I løbet af i år skal den sendes til Kina, hvor omkring 1800 pandaer lever i det fri, mens yderligere 500 er i fangenskab.

Der vil gå mindst 100 dage, før de to nytilkomne unger får et navn. Den opgave er lagt i hænderne på Peng Liyuan, der er hustru til Kinas præsident, Xi Jinping, oplyser direktør Rodolphe Delord.

I Zoologisk Have i København er det endnu ikke lykkedes for anlæggets to pandaer at producere en unge, siden de ankom fra Kina i 2019.

I april blev hunnen og hannen ført sammen i de få dage, hvor muligheden for en befrugtning er til stede.

Men det kom der ikke noget ud af, fordi hannen var mere interesseret i at spise bambus end i at parre sig. Det samme gjorde sig gældende, da det første parringsforsøg fandt sted i 2020.

- Det er desværre et velkendt fænomen - især hos de her unge hanpandaer - at de ikke rigtig forstår, hvad det her handler om.

- Når man er panda, og der kun er én chance om året til at øve sig, så tager det tid at få erfaring i elskovskunsten. Så der kan gå lang tid, før det lykkes, sagde Mads Bertelsen, dyrlæge og zoologisk direktør, i slutningen af april.

Synes du, at kommunen er der for dig?