21. september 2020
I 2017 og 2018 har transportplatformen Uber samlet set modtaget knap 6000 anmeldelser om seksuelle overgreb i forbindelse med køreture i USA. Herunder 450 anmeldelser om voldtægt. (Arkivfoto).
I 2017 og 2018 har transportplatformen Uber samlet set modtaget knap 6000 anmeldelser om seksuelle overgreb i forbindelse med køreture i USA. Herunder 450 anmeldelser om voldtægt. (Arkivfoto).
Foto: Josh Edelson/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 3000 har anmeldt overgreb under Uber-ture i USA i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 3000 har anmeldt overgreb under Uber-ture i USA i 2018

For første gang har Uber offentliggjort, hvor mange anmeldelser om seksuelle overgreb selskabet har modtaget.

Verden - 06. december 2019 kl. 01:44
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år har Uber modtaget 3045 anmeldelser om seksuelle overgreb, herunder voldtægt, i forbindelse med køreture i USA.

Det oplyser selskab bag transportplatformen i en sikkerhedsrapport natten til fredag dansk tid. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I 2018 kørte Uber-chauffører omkring 1,3 milliarder køreture.

Uber oplyser, at der i 2018 er sket et fald på 16 procent i antallet af anmeldelser om seksuelle overgreb sammenlignet med 2017.

I 2017 og 2018 har selskabet samlet set modtaget knap 6000 anmeldelser i USA. Herunder 450 anmeldelser om voldtægt.

Det viser opgørelsen i Ubers rapport, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ubers chef for den juridiske afdeling, Tony West, medgiver, at Ubers tal er for høje.

- Tallene er skurrende og svære at fordøje. De viser, at Uber reflekterer det samfund, som det servicerer, siger han i et interview med The New York Times.

Til sammenligning har politiet i den amerikanske storby New York registreret 533 seksuelle overgreb og voldtægter i 2018.

Det er første gang nogensinde, at Uber offentliggør data om omfanget af anmeldelser i forbindelse med køreture.

Uber offentliggør tallene, efter at selskabet er kommet under øget pres i USA for at håndtere et stigende antal af klager om overgreb.

Uber oplyser i rapporten, at 99,9 procent af selskabets i alt 2,3 milliarder køreture i de to opgjorte år har været helt uden sikkerhedsproblemer.

- Jeg tror, at mange vil være overraskede over, hvor sjældne disse hændelser er, mens andre forståeligt nok vil synes, at der er for mange, skriver Ubers administrerende direktør, Dara Khosrowshahi, på Twitter.

- Nogle vil værdsætte, hvor meget vi har gjort for sikkerheden, mens andre vil mene, at vi har mere arbejde foran os. De vil alle have ret.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?