14. maj 2021
Guillermo Lasso fejrer sin sejr ved søndagens præsidentvalg i Ecuador.
Guillermo Lasso fejrer sin sejr ved søndagens præsidentvalg i Ecuador.
Foto: Angel Dejesus/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservativ finansmand bliver ny præsident i Ecuador

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservativ finansmand bliver ny præsident i Ecuador

Guillermo Lasso har lovet, at han med en liberal økonomisk kurs vil skabe job og tiltrække investorer.

Verden - 12. april 2021 kl. 05:20
Af Ritzau

Den konservative finansmand Guillermo Lasso har vundet søndagens anden og afgørende runde af Ecuadors præsidentvalg foran den venstreorienterede Andrés Arauz.

Ifølge tal fra landets valgkommission har Lasso sikret sig 52,5 procent af stemmerne mod Arauz' 47,5 procent, efter at næsten alle stemmerne er talt op.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

36-årige Andrés Arauz har erkendt sit nederlag. I en tale til sine tilhængere siger han, at han vil ringe og lykønske Lasso.

Samtidig har 65-årige Guillermo Lasso udråbt selv sig som sejrherre.

- Dette er en dag, hvor alle ecuadorianere har truffet et valg omkring deres fremtid. De har brugt deres stemme til at udtrykke behovet for forandring og et ønske om bedre tider, siger Lasso til et arrangement, mens tilhængere råber "præsident Lasso".

Lassos sejr vil blive hilst velkommen af udenlandske investorer, der var nervøse over udsigten til Andrés Arauz' løfter om øgede udgifter til sociale ydelser.

Valget af en ny præsident i Ecuador falder sammen med en dyb økonomisk krise i landet forårsaget af et fald i olieprisen samt coronapandemien.

Pandemien har skubbet en tredjedel af befolkningen på godt 17 millioner mennesker ud i fattigdom og efterladt en halv million mennesker arbejdsløse.

Landets bruttonationalprodukt (bnp) faldt ifølge nyhedsbureauet AFP med 11 procent i 2020.

Under valgkampen har Lasso sagt, at han står for en liberal økonomisk kurs, og at han vil skabe job og tiltrække udenlandske investorer.

Imens har Andrés Arauz sagt, at han vil sætte en stopper for den nedskæringspolitik, som Den Internationale Valutafond (IMF) kræver.

Guillermo Lasso overtager præsidentposten efter Lenín Moreno, som ikke søgte genvalg. Han bliver indsat 24. maj.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?