12. juli 2020
Ifølge flere medier brugte politiet tåregas og gummikugler mod fredelige demonstranter for at tvinge dem væk fra området omkring den kirke i nærheden af Det Hvide Hus, hvor Donald Trump senere lod sig fotografere med en bibel i hånden.
Ifølge flere medier brugte politiet tåregas og gummikugler mod fredelige demonstranter for at tvinge dem væk fra området omkring den kirke i nærheden af Det Hvide Hus, hvor Donald Trump senere lod sig fotografere med en bibel i hånden.
Foto: Tom Brenner/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Joe Biden revser Trump for militærbrug forud for bibelbillede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Joe Biden revser Trump for militærbrug forud for bibelbillede

Trump gav angiveligt tilladelse til at bruge tåregas og gummikugler, så han kunne få taget et billede.

Verden - 02. juni 2020 kl. 04:47
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Præsident Donald Trump bruger det amerikanske militær mod det amerikanske folk.

Det siger demokraten Joe Biden, der med al sandsynlighed bliver Trumps modstander ved præsidentvalget i november, mandag aften lokal.

Udtalelsen kommer, efter at Trump på et pressemøde tidligere mandag sagde, at han er klar til at mobilisere hæren for at stoppe de voldsomme protester, der finder sted på tværs af USA i kølvandet på en sort mands død i politiets varetægt.

- Han (Donald Trump, red.) brugte tåregas mod fredelige demonstranter og affyrede gummikugler - for et billede, skriver Joe Biden på Twitter.

- For vores børns skyld og for vores lands sjæl er vi nødt til at besejre ham. Men jeg mener det, når jeg siger dette: Vi kan kun gøre det i fællesskab, tilføjer Biden.

Efter sit pressemøde mandag gik Donald Trump til fods fra Det Hvide Hus til den brandbeskadigede kirke St. John's Episcopal Church i Washington D.C., hvor han poserede med en bibel i hånden for fotograferne.

Flere amerikanske medier skriver, at politiet brugte tåregas og gummikugler mod fredelige demonstranter for at tvinge dem væk fra området omkring kirken inden præsidentens ankomst.

Også senator fra Californien Kamala Harris, der tidligere var med i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat, kritiserer Trumps reaktion på den sorte amerikaner George Floyds død.

- Han forstår ikke at tage hånd om situationen, fordi han mangler evnen til at forstå smerte og lidelse, siger hun ifølge CNN.

- Lige nu er USA råt. Landets sår er blotlagte. Og i stedet for at have en præsident, som forstår det, og som har empati og løfter humøret og anerkender smerten, så har vi en person, som vælger at holde biblen op som en rekvisit til sin egen politiske dagsorden.

Også tidligere udenrigsminister og præsidentkandidat Hillary Clinton kritiserer Trumps magtanvendelse.

- I aften brugte USA's præsident det amerikanske militær til at skyde gummikugler og tåregas mod fredelige demonstranter. Alt sammen for et billede, skriver Clinton på Twitter.

Over store dele af USA er fredelige protester i dagtimerne blevet fulgt af natlige ildspåsættelser, plyndringer og sammenstød mellem politi og demonstranter.

Demonstranterne protesterer mod racisme og politivold i kølvandet på George Floyds død.

arrow Læs også: George Floyd døde med verden som vidne
arrow USA's fodboldkvinder kræver forbud mod at knæle fjernet
09. juni 2020 kl. 07:36 Opdateret: kl. 07:38
arrow Storbyen Chicago registrerer sin blodigste dag i 60 år
09. juni 2020 kl. 06:12 Opdateret: kl. 06:14
arrow George Floyd bliver begravet i hjemby ved siden af sin mor
09. juni 2020 kl. 04:48 Opdateret: kl. 04:50
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?