9. august 2020
En politibetjent holder vagt ved Masjid al-Noor-moskéen i Christchurch tirsdag. Her blev adskillige bedende muslimer dræbt for fire dage siden.
En politibetjent holder vagt ved Masjid al-Noor-moskéen i Christchurch tirsdag. Her blev adskillige bedende muslimer dræbt for fire dage siden.
Foto: William West/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Islamisk Stat lover gengæld for moské-angreb i New Zealand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Islamisk Stat lover gengæld for moské-angreb i New Zealand

De dødelige angreb mod to moskéer i Christchurch vil vække de sovende jihadister, advarer Islamisk Stat.

Verden - 19. marts 2019 kl. 01:12
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Islamisk Stat sværger at tage hævn for angreb mod to moskéer i New Zealand i fredags.

Det fremgår af en lydoptagelse, som den militante gruppe har offentliggjort på medieplatformen Nashir News mandag. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

arrow Læs også: Politi: Mistænkt bag skudmassakre ville angribe tredje moské

- Drabsscenerne fra de to moskéer i New Zealand vil vække de sovende jihadister og motivere tilhængere af kalifatet til at tage hævn, siger en talsmand for Islamisk Stat i den 44 minutter lange lydoptagelse.

I de blodige angreb, der fandt sted i byen Christchurch, blev 50 mennesker dræbt. Lige så mange er indlagt på hospitalet med skader efter angrebet.

En 28-årig australsk mand ved navn Brenton Harrison Tarrant er varetægtsfængslet i sagen sigtet for drab. Politiet formoder, at Tarrant, der beskrives som højreekstremistisk, var alene om angrebet.

Den formodede gerningsmand optog angiveligt en video, mens han likviderede mænd, kvinder og børn, der var til fredagsbøn.

Syv mennesker blev dræbt i Linwood-moskéen, da Brenton Tarrant åbnede ild mod de bedende muslimer. Forinden havde han dræbt 42 mennesker i Masjid al-Noor-moskéen få kilometer derfra.

Det er ikke oplyst, hvor det 50. offer blev fundet.

Brenton Tarrant skal sidde fængslet indtil 5. april, hvor en dommer skal tage stilling til, om han fortsat skal blive bag tremmer.

Mandag oplyste New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, at den newzealandske regering er nået til enighed om at stramme våbenlovgivningen i landet.

- Dette betyder i sidste ende, at vi inden for ti dage efter denne forfærdelige terrorhandling vil have fremlagt reformer, som jeg tror vil gøre vores samfund mere sikkert, sagde hun ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De nærmere detaljer er endnu ikke på plads. Men en ny våbenreform vil ifølge premierministeren blive præsenteret inden mandag den 25. marts.

arrow Her bliver de første Christchurch-ofre begravet
20. marts 2019 kl. 05:58 Opdateret: kl. 06:00
arrow Australien vil drøfte Erdogans Christchurch-bemærkninger
20. marts 2019 kl. 03:14 Opdateret: kl. 03:16
arrow De første ofre for moskéangreb i New Zealand er begravet
20. marts 2019 kl. 01:08 Opdateret: kl. 01:10
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?