3. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gaseksplosion dræber mindst 12 på kinesisk marked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gaseksplosion dræber mindst 12 på kinesisk marked

I hvert fald 12 er omkommet, og næsten 140 er blevet kvæstet i eksplosion på et marked i Kina søndag morgen.

Verden - 13. juni 2021 kl. 07:46
Af Ritzau

En gaseksplosion har kostet mindst 12 personer livet i Kina søndag morgen.

Derudover er næsten 140 yderligere kommet til skade i forbindelse med gaseksplosionen, der fandt sted ved et marked i byen Shiyan i Hubei-provinsen klokken 06.30 søndag morgen lokal tid.

Det oplyser lokale myndigheder.

Video fra stedet viser ifølge mediet South China Morning Post, at det lokale marked er blevet totalsmadret. Næsten alle vinduer og døre i den toetagers bygning er ødelagt, og der ligger murbrokker ved gaden.

Redningsfolk bærer chokerede overlevende ud på bårer, og flere lokale har ifølge medier fulgt en opfordring om et donere blod til en blodbank i området, så der er nok til de kvæstede.

Lokale myndigheder er ved at undersøge, hvad årsagen til episoden nærmere bestemt var. Indledende undersøgelser tyder på, at en gasledning er årsag til ulykken.

Eksplosionen fandt sted på et grøntsagsmarked, som var fyldt med handlende og lokale borgere, der spiste morgenmad, oplyser et øjenvidne til den statsejede avis Global Times.

- Jeg hørte et højt brag og dukkede mig straks under et bord, fordi jeg troede, det var et jordskælv, siger en unavngiven mand, der ejer en restaurant nær markedet, til avisen.

Industrielle ulykker er ikke uvanlige i Kina. Det skyldes lave sikkerhedsstandarder og korruption blandt dem, der skal sørge for at opretholde standarderne.

Eksplosionen på markedet er fundet sted, dagen efter at otte mennesker døde i forbindelse med en lækage af giftige gasser ved en fabrik i den sydvestlige by Guiyang.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?