13. april 2021
Den amerikanske økonomi slås med konsekvenserne af coronavirusset. På trods af en økonomi der tripper på stedet, er økonomerne optimistiske omkring udsigterne. Her er det en travl restaurant i New York onsdag aften.
Den amerikanske økonomi slås med konsekvenserne af coronavirusset. På trods af en økonomi der tripper på stedet, er økonomerne optimistiske omkring udsigterne. Her er det en travl restaurant i New York onsdag aften.
Foto: Spencer Platt/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre amerikanere meldte sig ledige end ventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre amerikanere meldte sig ledige end ventet

Næsten trekvart million amerikanere stillede sig op i ledighedskøen i sidste uge. Reelt er tallet dog højere.

Verden - 25. februar 2021 kl. 15:20
Af Ritzau

730.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var dermed færre nytilmeldte ledige end ventet.

Selv om de amerikanske ledighedstal ikke er opmuntrende læsning, så er torsdagens tal bedre end ventet.

Blandt økonomer, som nyhedsbureauet Bloomberg har indsamlet estimater fra, var der ventet 825.000 nye ledige.

Det skriver Ritzau Finans.

Hos Arbejdernes Landsbank peger økonom Anders Christian Overvad på, at selv om ledighedstallet er højt, dækker det desværre ikke hele sandheden.

Coronakrisen har nemlig budt på mange midlertidige ordninger for ledige, der ikke er med i dagens tal. Derfor er langt flere amerikanere ramt af ledighed end hvad dagens tal indikerer.

Men der er lys i horisonten for den amerikanske økonomi, der har været hårdt plaget af coronapandemien.

- Vi synes, at fremtidsudsigterne for amerikansk økonomi ser lysere ud. Amerikanerne har øget vaccinationstempoet, og på lørdag bliver Johnson & Johnson-vaccinen nok godkendt, skriver Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank.

Også Anders Christian Overvad er optimistisk ved udsigterne for den amerikanske økonomi.

- Selv om forhandlingen om den nuværende hjælpepakke på 1900 milliarder dollar næppe ender med den størrelsesorden, vil der stadig være tale om en massiv saltvandsindsprøjtning til den amerikanske økonomi.

- Vi forventer derfor, at den amerikanske økonomi vil komme hurtigt ud af starthullerne, når der er styr på smitten, skriver han i en kommentar.

I forrige uge meldte 841.000 sig ledige for første gang. Det tal er revideret fra 861.000 ved første opgørelse for en uge siden.

Under coronakrisen er der samlet set uddelt næsten 80 millioner fyresedler i USA.

I de 49 uger, krisen foreløbig har varet, har der været flere nytilmeldte ledige end under de værste uger af finanskrisen, hvor antallet aldrig var højere end 665.000, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri.

- På mindre end et år har der været flere ledighedserklæringer end i 2008, 2009 og 2010 tilsammen, skriver han i en kommentar.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?