2. december 2020
Tirsdag var en voldsom dag i delstaten New South Wales. Her ses Sharnie Moren og hendes 18 måneder gamle datter Charlotte, der ser udover den tykke røg fra bushbrandene ved kystbyen Coffs Harbour.
Tirsdag var en voldsom dag i delstaten New South Wales. Her ses Sharnie Moren og hendes 18 måneder gamle datter Charlotte, der ser udover den tykke røg fra bushbrandene ved kystbyen Coffs Harbour.
Foto: Stringer./Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En million hektar af Australiens østkyst er gået op i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En million hektar af Australiens østkyst er gået op i flammer

Onsdag er situationen forbedret i New South Wales, mens borgerne i Queensland forbereder sig på det værste.

Verden - 13. november 2019 kl. 02:47
Af Ritzau

Mere end 1,1 million hektar er brændt af eller brænder fortsat på den australske østkyst.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters natten til onsdag dansk tid.

Onsdag morgen lokal tid er brandmyndighedernes fokus særlig rettet mod delstaten Queensland, hvor temperaturer over 36 grader og kraftige vinde kan forværre situationen voldsomt.

arrow Læs også: Embedsmænd frabedt at koble bushbrande med klimaforandringer

På grund af vejrudsigten er der udstedt advarsler om alvorlig brandfare i hele den sydlige del af Queensland. Det skriver The Guardian.

Brandvæsenet i delstaten fik tirsdag forstærkninger fra New Zealand. Og onsdag er der også ankommet ekstra styrker fra Tasmanien.

Det oplyser premierministeren i Queensland, Annastacia Palaszczuk, skriver The Guardian.

Alle beboere i områderne Scenic Rim og Noosa er blevet bedt om at forlade deres hjem og søge i sikkerhed.

Efter en meget voldsom tirsdag er situationen i delstaten New South Wales, der er den mest tætbefolkede i Australien, til gengæld forbedret en smule. Det skriver Reuters.

Der er således ikke længere brande i delstaten, som myndighederne har deklareret med den højeste advarsel: "emergency level". Tirsdag var der i alt 19 af denne type brande i New South Wales.

Tirsdag opstod der flere end 300 nye brande i delstaten, som blev spredt af høje temperaturer og kraftige vind. Flere end 50 hjem blev ødelagt, og 21 personer blev såret i forbindelse med brandene.

Flammerne kom få meter fra flere hjem i udkanten af Sydneys forstæder.

Et skifte til køligere vejr har været med til at forbedre forholdene onsdag morgen, hvilket har fået befolkningen i delstaten til at ånde lettet op, skriver nyhedsbureauet AFP.

Alligevel advarer brandvæsenet i delstaten om, at ingen kan vide sig sikre endnu. For i næste uge stiger temperaturerne igen i New South Wales.

- Vi kan ikke nå at få kontrol over alle brandene inden da. Vi får ikke slukket alle brandene, før der er gået mange, mange uger, siger Simon Fitzsimmons, der er direktør for brandvæsenet i delstaten.

- Desværre er det regn, vi har brug for. Betydelig regn. Og der er intet i vejrudsigten den nærmeste fremtid, der kommer til at ændre på de forhold, vi oplever lige nu, siger han ifølge Reuters.

arrow Et kontinent præget af ild
12. november 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 08:16
arrow Røg fra bushbrande omslutter Operahuset
12. november 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 08:16
arrow Voldsomme brande lukker flere end 600 skoler i Australien
12. november 2019 kl. 04:34 Opdateret: kl. 04:36
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?