20. juni 2021
En skole i den russiske by Kasan blev tirsdag ramt af et skoleskyderi, hvor to voksne og mindst syv elever blev dræbt. En 19-årig mistænkt er blevet anholdt.
En skole i den russiske by Kasan blev tirsdag ramt af et skoleskyderi, hvor to voksne og mindst syv elever blev dræbt. En 19-årig mistænkt er blevet anholdt.
Foto: Yegor Aleyev/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syv elever og to voksne dræbt ved russisk skoleskyderi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv elever og to voksne dræbt ved russisk skoleskyderi

Mindst ni personer meldes dræbt efter et russisk skoleskyderi. En 19-årig mistænkt er blevet anholdt.

Verden - 11. maj 2021 kl. 09:37
Af Ritzau

Et skoleskyderi i byen Kasan i Rusland har tirsdag kostet mindst syv elever livet og to voksne livet. Den ene af de dræbte voksne var lærer på skolen. Over 20 andre blev såret - de fleste børn. Mindst seks er indlagt på intensiv.

De dræbte elever gik i ottende klasse.

Skyderiet blev angiveligt udført af en 19-årig gerningsmand, der handlede alene. han blev anholdt, da skudangrebet havde varet omkring en time. I de første meldinger fra gerningsstedet hed det, at to personer var involveret.

Nyhedsbureauet Interfax citerer en læreanstalt ved siden af skolen for, at den formodede gerningsmand ved navn Ilnaz Galjaviev blev bortvist fra en læreanstalt i området i sidste måned på grund af for dårlig præstation.

Angrebet skete i den overvejende muslimske Tatarstanregion omkring 820 kilometer øst for Moskva. Kasan er Ruslands femtestørste by med lidt over en million indbyggere.

Premierminister Mikhail Misjustin taler om "stor sorg" efter skoleskyderiet, mens Tatarstans leder, Rustam Minnikhanov, kalder angrebet en "stor tragedie".

- Vi er dybt berørte over, at dette er sket, siger han.

Han beskriver den anholdte gerningsmand som en "terrorist". Han tilføjer, at den 19-årige mistænkte havde en våbentilladelse.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har efter tirsdagens angreb beordret en gennemgang af landets våbenkontrol. Det fremgår af en udtalelse fra det russiske præsidentkontor ifølge nyhedsbureauet AFP.

Amatøroptagelser på sociale medier viser personer, der flygtet fra skolen ved at springe ud fra anden og tredje sal, mens der affyres skud.

To elever hoppede ud fra tredje sal for at flygte fra angrebet. Det viser en video, som er optaget af et øjenvidne og offentliggjort af RIA.

Ifølge den russiske avis Moscow Times døde eleverne af deres fald. Det er dog ikke bekræftet fra nogen officielle kilder.

Der blev også hørt en eksplosion fra skolen under angrebet, beretter RIA.

Motivet bag angrebet kendes endnu ikke.

Skoleskyderier er relativt sjældne i Rusland.

Et af de seneste større skyderier fandt sted i 2018 på Krim-halvøen. Her dræbte en studerende 19 personer, inden han skød sig selv.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?