28. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EU fjerner Schweiz fra listen over skattely

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU fjerner Schweiz fra listen over skattely

Albanien, Costa Rica, Mauritius, Serbien og Schweiz er fjernet fra liste over skattely.

Verden - 10. oktober 2019 kl. 10:21
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

EU har torsdag fjernet Schweiz fra listen over skattely, hedder det i en EU-erklæring torsdag.

Schweiz er blevet fjernet fra listen over skattely sammen med fire andre lande.

- Albanien, Costa Rica, Mauritius, Serbien og Schweiz er fjernet fra listen, efter at landene har gennemført de nødvendige reformer inden en tidsfrists udløb.

- Landene har dermed taget EU's principper og skatteregler til sig, hedder det i en erklæring fra EU's 28 finansministre.

Schweiz har stået på EU's liste over skattely, siden listen blev oprettet i december 2017. På det tidspunkt havde Schweiz erklærede hensigter om at reformere landets skatteregler.

I mange år var Schweiz kendt for dets lov om bankhemmelighed, der betød, at schweiziske banker ikke skulle udlevere navne på dem, der havde penge stående.

Næsten en tredjedel af al velstand i verden, som var anbragt andre steder end i hjemlandet, lå for ti år siden i schweiziske banker.

Schweiz indgik i efteråret 2009 en aftale med USA om at bryde bankhemmeligheden og udlevere over 4000 navne i en skattesag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?