15. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EU-eksperter drøfter terror i Norge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-eksperter drøfter terror i Norge
Europol og eksperter fra hele EU får førstehåndsorientering fra nordmænd om fredagens terrorangreb.
Verden - 28. juli 2011 kl. 12:23
Af Ritzau
Knap en uge efter at Norge blev rystet af den voldsomme bombeeksplosion i Oslo og massakren på Utøya med i alt 76 omkomne, har man i EU nu indledt drøftelser om, hvordan den slags terrorangreb kan forhindres.

Antiterroreksperter fra alle 27 EU-lande er torsdag samlet i Bruxelles, hvor norske embedsmænd giver dem en førstehåndsorientering om terrorangrebet og efterforskningen. Også folk fra det europæiske politisamarbejde, Europol, deltager i mødet.
arrow Læs også: Breiviks mor vil ikke se sin søn

Norge er ikke medlem af EU, men arbejder tæt sammen med unionen som led i EØS-samarbejdet, og på mødet drejer det sig først og fremmest om at få udvekslet informationer.

- Nordmændene vil forklare, hvad der sket, hvordan efterforskningen skrider frem, og hvilke konklusioner de har draget, siger en unavngiven EU-diplomat til nyhedsbureauet dpa.

Den terrorsigtede højreekstremist Anders Behring Breivik har erkendt, at han i fredags fik bragt en bilbombe til sprængning i regeringskvarteret i Oslo og bagefter mejede unge samlet til en socialdemokratisk sommerlejr ned på øen Utøya.

I løbet af weekenden meddelte Europol, at man nu nedsætter en 50 mand stor ekspert-task force, som skal undersøge den ikke-islamiske trussel i de nordiske lande.

Men Europol fastholder ifølge Politiken, at militante islamister fortsat udgør en langt større terrortrussel i Europa end højreekstremister.
arrow Bølge af sympati styrker Arbeiderpartiet
31. juli 2011 kl. 14:42 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik blev forsinket af trafikkø
31. juli 2011 kl. 12:32 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik kræver regeringens afgang
31. juli 2011 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:04
Rejser du til udlandet i år?