16. juni 2021
Coronavirusset, der har sit epicenter i den kinesiske millionby Wuhan, har kostet 80 personer livet i Kina, mens 2744 personer er smittet på verdensplan. Lagt hovedparten af de smittede befinder sig i Kina. Her ses sundhedspersonale behandle smittede i Wuhan.
Coronavirusset, der har sit epicenter i den kinesiske millionby Wuhan, har kostet 80 personer livet i Kina, mens 2744 personer er smittet på verdensplan. Lagt hovedparten af de smittede befinder sig i Kina. Her ses sundhedspersonale behandle smittede i Wuhan.
Foto: The Central Hospital Of Wuhan Vi/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dødstallet stiger til 80 personer i det virusplagede Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dødstallet stiger til 80 personer i det virusplagede Kina

De kinesiske myndigheder bekræfter 24 nye dødsfald som følge af coronavirusset. Dermed har 80 mistet livet.

Verden - 27. januar 2020 kl. 00:35
Af Ritzau

Dødstallet som følge af coronavirusset i Kina stiger til 80. Det oplyser de kinesiske myndigheder natten til mandag dansk tid ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det sker, efter at 24 nye dødsfald er bekræftet.

arrow Læs også: Frankrig sender fly for at hente borgere i smitteramt by i Kina

Samtidig er der konstateret 769 nye tilfælde af smittede i Kina, hvilket får det globale antal af smittede til at stige til over 2744 tilfælde.

Udbruddet menes at stamme fra et Wuhan-dyremarked, hvor der angiveligt sælges både rotter, slanger og pindsvin.

Kinas premierminister, Li Keqiang, besøger mandag Wuhan for første gang, siden coronavirusset brød ud i landet og har skabt international bekymring.

Det oplyser de kinesiske myndigheder på sociale medier.

Iført en ansigtsmaske og en blå plastikkittel er premierministeren i Wuhan for at "undersøge og guide" de igangværende bestræbelser på at inddæmme spredningen af virusset.

Kina meddelte søndag, at det nu er totalt forbudt at handle med vilde dyr på grund af coronavirusset.

De kinesiske myndigheder udvidede søndag drastiske restriktioner på rejser i landet som led i bestræbelserne på at forhindre yderligere udbredelse af virusset.

Virussets evne til at sprede sig synes at være blevet stærkere, selv om det ikke er lige så stærkt som sars var, siger ledende repræsentanter for Kinas sundhedssektor.

Flere andre lande har meldt om tilfælde af coronavirus. I Thailand er otte mennesker smittet, mens USA søndag aften dansk tid har meldt om fem smittede.

Taiwan, Australien, Singapore, Malaysia, Frankrig og Japan er nogle af de lande, der har meldt om smittede. I de fleste tilfælde er det mennesker, der er kommet fra Kina.

Der er dog ikke meldt om dødsofre uden for Kina.

Verdenssundhedsorganisationen WHO's øverste chef, Tedros Adhanom Ghebreyesus, oplyste søndag aften på Twitter, at han er på vej til Kina for at drøfte indsatsen med kinesiske myndigheder og sundhedseksperter.

- Mine WHO-kolleger og jeg vil gerne forstå den seneste udvikling og styrke vores samarbejde med Kina om at begrænse virusudbruddet, skrev han.

WHO har tidligere erklæret, at det er for tidligt at klassificere udbruddet af coronavirus som en international sundhedskrise.

arrow Virusramt Kina opfordrer folk til at udskyde udlandsrejser
28. januar 2020 kl. 06:35 Opdateret: kl. 06:36
arrow FAKTA: Især ældre og svækkede påvirkes af coronavirus
28. januar 2020 kl. 03:36 Opdateret: kl. 03:38
arrow FAKTA: Virus har spredt sig fra Wuhan til mange lande
28. januar 2020 kl. 03:24 Opdateret: kl. 03:26
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?