29. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF: Oslo-galskab ændrer ikke vores stil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF: Oslo-galskab ændrer ikke vores stil
Dansk Folkeparti er et demokratisk parti, som ikke kan knyttes til Anders Breivik, siger DFs Søren Espersen
Opdateret 17. oktober 2014 kl. 16:04
Verden - 25. juli 2011 kl. 10:40
Af Ritzau
Dansk Folkeparti er et demokratisk parti, der går stærkt imod vold som politisk middel. Derfor er det uanstændigt, hvis journalister eller politiske modstandere forsøger at kæde partiet sammen med den norske attentatmand Anders Breivik.
arrow Læs også: Breiviks mor vil ikke se sin søn

Det siger Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, som repræsenterer partiet i Folketingets politiske ledelse, præsidiet.

- Han er modstander af indvandring og EU og har nogle af de samme idéer, som vi har. Så bliver han terrorist, og så skal vi involveres i det. Det er uanstændigt. Det er uhyrligt, at vi skal ændre noget i vores retorik eller fremgangsmåde, siger Søren Espersen.

Efter fredagens attentat i Oslo kom det frem, at Anders Breivik har nævnt Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt i sit 1500 sider lange såkaldte manifest.

Søren Espersen understreger, at Dansk Folkepartis politiske modstandere først krævede en anden tone i debatten, da unge islamister blev ekstremister. Nu skal partiet dæmpe sig, fordi en terrorist har dræbt mange mennesker i Oslo, påpeger han.

- Det er det rene galimatias. Vi vil ikke acceptere det. Vi har ikke moralske kvababbelser over det, vi siger eller gør. Vort parti hviler fuldstændig på demokratiets spilleregler. Vi har intet at være flove over eller noget at skjule, siger Søren Espersen og tilføjer:

- Vores skillelinje går mellem demokratiske midler og vold. Det bør være skillelinjen i politik, mere end en højre-venstre skala. Blekingegade-banden har de samme politiske opfattelser som SF. Det gør jo ikke Villy Søvndal til morder, siger Søren Espersen.

Demokratiske partier som DF bruger kun det talte og skrevne ord som våben og virker på folkestyrets grundlag. Derimod virker terrorbevægelser ved vold og angst, påpeger han.
arrow Bølge af sympati styrker Arbeiderpartiet
31. juli 2011 kl. 14:42 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik blev forsinket af trafikkø
31. juli 2011 kl. 12:32 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik kræver regeringens afgang
31. juli 2011 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:04
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?