20. september 2021
Premierminister Boris Johnsons regering beskyldes af parlamentets udvalg for offentlige regnskaber (PAC) for at have sløset med pengene under coronapandemien. (Arkivfoto)
Premierminister Boris Johnsons regering beskyldes af parlamentets udvalg for offentlige regnskaber (PAC) for at have sløset med pengene under coronapandemien. (Arkivfoto)
Foto: Leon Neal/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Britisk regering beskyldes for milliardfrås under pandemi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Britisk regering beskyldes for milliardfrås under pandemi

Regeringen har blandt andet brugt 17 milliarder kroner på ubrugeligt beskyttelsesudstyr, konkluderer udvalg.

Verden - 25. juli 2021 kl. 02:36
Af Ritzau

Den britiske regering må leve med økonomiske risici i årtier fremover som følge af dens udgifter til pandemien på 372 milliarder pund - godt 3200 milliarder kroner.

Det viser to rapporter fra parlamentets udvalg for offentlige regnskaber (PAC) søndag.

Heraf fremgår det også, at der er blevet brugt mere end to milliarder pund - godt 17 milliarder kroner - på ubrugeligt beskyttelsesudstyr.

I to rapporter, der ser nærmere på den britiske regerings respons på covid-19-pandemien, konkluderer PAC, at regeringen er nødt til at tage ved lære, før en offentlig undersøgelse af håndteringen af pandemien efter planen kan gennemføres i 2022.

- Med iøjnefaldende store mængder penge brugt på covid-19-foranstaltninger indtil videre er regeringen nødt til at gøre sig klart, hvordan dette vil blive håndteret fremadrettet og over hvilken periode, udtaler formand for PAC Meg Hillier.

- Den løbende risiko for skatteyderne vil strække sig over 20 år vedrørende ting som genoprettelseslån til kunst og kultur. Derudover kommer de andre nye risici, som afdelinger på tværs af regeringen hurtigt er nødt til at lære at håndtere.

Som eksempler på den løbende økonomiske risiko fremhæver PAC et anslået tab på 26 milliarder pund - 226 milliarder kroner - gennem svindel og misligholdelse af tilbagebetaling af lån, som er blevet givet til virksomheder for at hjælpe dem med at komme igennem pandemien.

Udvalget peger også på, at der er blevet spildt "uacceptabelt mange" penge. Det gælder blandt andet indkøb af 2,1 milliard genstande af uegnet personligt beskyttelsesudstyr for to milliarder pund fra de offentlige finanser.

Ifølge regeringen selv er kun 0,84 procent af al personligt beskyttelsesudstyr blevet fundet ubrugeligt. Samtidig oplyser regeringen, at den har planer om at genbruge det udstyr, der ikke kan bruges i sundhedsvæsenet.

Synes du, at kommunen er der for dig?