17. april 2021
Antony J. Blinken, som er Joe Bidens foretrukne kandidat til posten som udenrigsminister, svarer tirsdag på spørgsmål i Senatets udenrigsudvalg. Hvis et flertal af medlemmerne her stemmer for, at han indsættes som minister, skal hele Senatet godkende ham ved en afstemning.
Antony J. Blinken, som er Joe Bidens foretrukne kandidat til posten som udenrigsminister, svarer tirsdag på spørgsmål i Senatets udenrigsudvalg. Hvis et flertal af medlemmerne her stemmer for, at han indsættes som minister, skal hele Senatet godkende ham ved en afstemning.
Foto: Pool/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bidens udenrigsminister støtter Trumps skrappe kurs mod Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bidens udenrigsminister støtter Trumps skrappe kurs mod Kina

Der er ingen tvivl om, at Kina er det land i verden, der udgør den største udfordring for USA, siger Blinken.

Verden - 19. januar 2021 kl. 21:35
Af Ritzau

Antony Blinken, der er nomineret til posten som udenrigsminister af USA's kommende præsident, Joe Biden, siger ved en høring i Senatet tirsdag, at han er enig i afgående præsident Donald Trumps skrappere kurs over for Kina.

arrow Læs også: Bidens sikkerhedsminister vil slå ned på hjemlig ekstremisme

- Jeg er på mange områder meget uenig i den måde, han gjorde det på, men det grundlæggende princip var det rigtige, siger Blinken.

Han tilføjer, at der er "ingen tvivl" om, at Kina er det land i verden, der udgør den største udfordring for USA.

Han siger også, at han ser et stærkt grundlag for, at begge fløje i USA kan finde sammen om en politisk linje over for Kina.

Under præsident Xi Jinping ser man ikke et Kina, der "gemmer sig og venter", siger Blinken, men derimod et land, der vil være førende i verden.

Antony Blinken var en overgang viceudenrigsminister under tidligere præsident Barack Obama. Inden da var han Bidens sikkerhedsrådgiver, da Biden var vicepræsident.

Hvis et flertal af medlemmerne i Senatets udenrigsudvalg godkender ham, skal hele Senatet stemme om hans godkendelse som ny udenrigsminister, efter at Biden er indsat.

Under høringen siger Antony Blinken også, at han vil beholde USA's ambassade i Israel i Jerusalem.

Blinken ønsker således ikke at ændre på Trumps historiske anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

Da senator Ted Cruz under høringen spørger Blinken, om USA vil stå fast på sin holdning til Jerusalem og opretholde sin ambassade, svarer han uden tøven:

- Ja og ja.

Blinken antyder samtidig, at han vil presse på for en separat palæstinensisk stat, men erkender, at det bliver vanskeligt.

- Den eneste måde at sikre Israels fremtid på som en jødisk, demokratisk stat og give palæstinenserne en stat, som de er berettiget til, er gennem den såkaldte to-stats-løsning, siger Blinken.

I december 2017 brød Trump med årtiers politik og anerkendte Jerusalem som Israels hovedstad.

Samtidig meddelte han, at den amerikanske ambassade i Israel ville blive flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem. Fem måneder senere - i maj 2018 - slog ambassaden sine døre op i byen.

Israel insisterer på, at hele Jerusalem er landets "evige, udelelige hovedstad". Omvendt kræver palæstinenserne Østjerusalem som hovedstad i deres stat.

arrow 12 soldater fjernet fra Bidens indsættelse efter tjek
19. januar 2021 kl. 20:58 Opdateret: kl. 21:00
arrow McConnell: Pøblen ved Kongressen blev fodret med løgne
19. januar 2021 kl. 19:09 Opdateret: kl. 19:10
arrow Trumps sidste dag som præsident står på mange opkald og møder
19. januar 2021 kl. 11:24 Opdateret: kl. 11:26
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?