25. marts 2019
Byen Paradise i det nordlige Californien er så godt som jævnet med jorden, siden den dødelige brand, Camp Fire, begyndte at hærge torsdag den 8. november. Redningshold finder fortsat flere omkomne efter branden.
Byen Paradise i det nordlige Californien er så godt som jævnet med jorden, siden den dødelige brand, Camp Fire, begyndte at hærge torsdag den 8. november. Redningshold finder fortsat flere omkomne efter branden.
Foto: Josh Edelson/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 631 meldes savnet efter Californiens dødeligste brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

631 meldes savnet efter Californiens dødeligste brand

Myndighederne opjusterer antallet af savnede fra 130 til 631 efter den værste brand i Californien nogensinde.

Verden - 16. november 2018 kl. 04:10
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

631 personer er meldt savnet, og 63 er bekræftet døde i det nordlige Californien efter den dødeligste og mest ødelæggende brand i delstatens historie.

Det oplyser sheriffen i Butte County, Kory Honea, på et pressemøde torsdag aften lokal tid. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

arrow Læs også: Dansker i røg-tåget San Francisco: Det er lidt klaustrofobisk

Det er en voldsom opjustering af antallet af savnede. Det tal lød onsdag på 130 personer.

Sheriffen oplyser, at antallet af savnede er eksploderet siden dagen før, fordi efterforskere har gennemgået en række nødopkald, der blev foretaget for en uge siden, da branden brød ud. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Jeg håber, at I forstår, at det kaos, vi har arbejdet under, har været ekstraordinært, siger Kory Honea på pressemødet.

Redningshold har torsdag fundet de jordiske rester af yderligere syv omkomne. Dermed er dødstallet steget til 63 personer efter branden, der er den dødeligste i delstatens historie.

Siden branden, der kaldes Camp Fire, begyndte at hærge i det nordlige Californien torsdag den 8. november, er mere end 9700 hjem blevet jævnet med jorden. Flammerne har fordrevet mere end 52.000 fra deres hjem.

Særligt byen Paradise er blevet hårdt ramt af den ødelæggende brand.

Camp Fire har spredt sig over et område på omkring 56.600 hektar i det nordlige Californien. Det svarer lige knap til størrelsen på Bornholm. Mere end 5000 brandmænd kæmper fortsat mod flammerne.

Torsdag er 40 procent af branden under kontrol. Det oplyser brandmyndighederne i delstaten.

Også i det sydlige Californien hærger en voldsom brand, som kaldes Woolsey Fire. Her er mindst tre personer omkommet, hvormed det samlede dødstal i Californien lyder på 66 personer.

USA's præsident, Donald Trump, har annonceret, at han vil rejse til Californien lørdag for at mødes med ofrene for de voldsomme brande.

Det Hvide Hus har endnu ikke oplyst de nærmere detaljer omkring præsidentens besøg.

arrow Røg fra brande lukker skoler i San Francisco
16. november 2018 kl. 21:36 Opdateret: kl. 21:38
arrow Paradise i flammer blev til helvede på jord
16. november 2018 kl. 12:00 Opdateret: kl. 08:16
arrow Redningshold i Californien finder fortsat flere brandofre
15. november 2018 kl. 04:24 Opdateret: kl. 04:26