26. marts 2019
Heiko Maas, der her ses ved et arrangement i sidste uge, oplyser mandag, at Tyskland skaffet 18 saudiarabere et indrejseforbud i de 26 lande i Schengen-samarbejdet på halsen. De 18 saudiarabere får indrejseforbuddet på grund af deres rolle i drabet på journalisten Jamal Khashoggi.
Heiko Maas, der her ses ved et arrangement i sidste uge, oplyser mandag, at Tyskland skaffet 18 saudiarabere et indrejseforbud i de 26 lande i Schengen-samarbejdet på halsen. De 18 saudiarabere får indrejseforbuddet på grund af deres rolle i drabet på journalisten Jamal Khashoggi.
Foto: Fabrizio Bensch/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 18 saudiarabere får indrejseforbud i Schengen-zonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18 saudiarabere får indrejseforbud i Schengen-zonen

På tysk initiativ forbydes 18 saudiarabere indrejse i 26 europæiske lande.

Verden - 19. november 2018 kl. 12:13
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

18 saudiarabere bliver nægtet indrejse til alle 26 lande i Schengen-samarbejdet som følge af deres rolle i drabet på journalisten Jamal Khashoggi.

Det oplyser Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas, ifølge nyhedsbureauet AP, ved mødet mellem EU's udenrigsministre i Bruxelles mandag.

arrow Læs også: Trump: Saudi-Arabien forbliver en allieret trods journalistdrab

Ifølge Maas var de 18 personer, hvis navne ikke kan offentliggøres af hensyn til tysk lovgivning om privatliv, med til at slå journalisten ihjel, da han besøgte Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul 2. oktober.

Ud over de 26 lande i Schengen-samarbejdet sker indrejseforbuddet ifølge Maas i koordination med Storbritannien, som ikke er medlem af samarbejdet.

Hvad det dækker over, står ikke klart.

Schengen-samarbejdet består af 22 EU-lande og fire lande, som ikke er med i EU.

Til journalister forklarer Heiko Maas, at Tyskland er utilfreds med Saudi-Arabiens efterforskning af drabet.

- Der er flere spørgsmål end svar i denne sag, blandt andet om forbrydelse og hvem der stod bag, siger Maas.

Drabet har affødt forskellige reaktioner. Tidligere har Tyskland opfordret andre EU-lande til at følge deres eksempel og droppe al salg af våben til Saudi-Arabien, skriver nyhedsbureauet AFP. Det har blandt andet Frankrig vendt tomlen ned til.

Seks timer før Maas oplyste om indrejseforbuddet, bragte den amerikanske tv-station Fox News et interview med USA's præsident, Donald Trump.

Heri siger Donald Trump, at han er blevet informeret af sine efterretningsfolk om omstændighederne ved drabet. Derfor vil Trump ikke høre en optagelse, hvor man tilsyneladende kan høre journalisten blive dræbt.

Trump har tidligere kaldt Saudi-Arabiens håndtering "det værste cover-up i historien af cover-up."

Regeringen i USA har valgt at indføre sanktioner mod 17 saudiarabere, men tilgengæld har den nægtet at følge opfordringer i Kongressen til at straffe ledelsen i landet.

arrow Drabsrapport kan komplicere Trumps dilemma
19. november 2018 kl. 12:00 Opdateret: kl. 08:16
arrow Trump afviser at høre pinefuld optagelse af drab på Khashoggi
19. november 2018 kl. 02:39 Opdateret: kl. 02:40