18. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vallensbæk er hovedstadens erhvervs-højdespringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vallensbæk er hovedstadens erhvervs-højdespringer
Vallensbæk - 13. september 2018 kl. 05:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med et ordentligt spring op ad listen i DI's undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2018 er Vallensbæk nu med i den bedste tredjedel af danske kommuner med et godt erhvervsklima. I årets undersøgelse rykker Vallensbæk hele 31 pladser frem til en placering som nummer 26. Det bedste resultat, kommunen har opnået i otte år.

Lokalt Erhvervsklima er baseret på 51 statistiske parametre og svar fra godt 7700 virksomheder. Vallensbæk går frem over hele linjen inden for stort set alle kategorier. Virksomhederne er dog særligt begejstret for kommunens infrastruktur. I den kategori bliver Vallensbæk vurderet som Danmarks bedste.

- Det er let at komme til og fra arbejde i Vallensbæk Kommune. Der er nem og hurtig adgang for bilister og pendlere via Køge Bugt Motorvejen, Holbækmotorvejen og S-tog på Køge Bugt-linjen. I 2023 vil Vallensbæk også have to stationer med Letbanen. Der hersker derfor særdeles gode transportforhold for virksomhedernes medarbejdere. I en tid med massive trængselsproblemer i hovedstadsområdet kan det også være med til at få nye virksomheder til at etablere sig i kommunen. Derfor vil jeg på det kraftigste opfodre de øvrige kommuner i hovedstadsområdet til også at investere og satse på infrastrukturen, siger DI Hovedstadens formand, Poul Skadhede.

Vestegnens bedste erhvervskommune - når man spørger virksomhederne - er dog stadig Høje-Taastrup Kommune. Helt generelt er kommunerne på Vestegnen lavere placeret end vanligt, og DI Hovedstadens formand, Poul Skadhede, ærgrer sig over, at erhvervsklimaet på Vestegnen bliver vurderet så lavt. Kommuner og virksomheder har en fælles interesse i, at forholdene for de private virksomheder er så attraktive som muligt.

- Når det går godt for de lokale virksomheder, så smitter det af på kommunekassen. Vækst og arbejdspladser i kommunen giver råd til velfærd som bedre ældrepleje og flere pædagoger i børnehaverne, siger Poul Skadhede.