25. november 2017
Det er en stor ulempe for forældrene, at de skal køre deres børn til Sommer Camp i stedet for SFO?en i nærmiljøet, mener Socialdemokraternes Søren Wiborg. Derfor bør den kortes ned med en uge, også fordi det er en gratis omgang, mener S og DF. Ifølge borgmester Henrik Rasmussen vil det dog koste en halv million kroner om ugen. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Det er en stor ulempe for forældrene, at de skal køre deres børn til Sommer Camp i stedet for SFO?en i nærmiljøet, mener Socialdemokraternes Søren Wiborg. Derfor bør den kortes ned med en uge, også fordi det er en gratis omgang, mener S og DF. Ifølge borgmester Henrik Rasmussen vil det dog koste en halv million kroner om ugen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor debat om Sommer Camp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor debat om Sommer Camp
Vallensbæk - 10. marts 2017 kl. 13:04
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal den årlige Sommer Camp i Vallensbæk kortes ned med en uge, så børnene kan komme i deres almindelige fritidsordning i stedet for?

Det spørgsmål har i den grad delt vandene blandt politikerne i Vallensbæk Kommunalbestyrelse. Spørger man Socialdemokraterne og Dansk Folkepart, vil det være omkostningsneutralt at afskaffe en lukkeuge. De Konservative med borgmester Henrik Rasmussen i spidsen mener derimod, det vil være "meget lidt troværdigt" at rulle en spareøvelse - som borgmesteren gerne indrømmer, det var - tilbage, fem år efter den blev gennemført.

Sagen tager sin begyndelse på mødet i børne- og kulturudvalget i januar måned, hvor udvalget havde en temadrøftelse om Sommer Camp. På mødet i februar kom forvaltningen med en opfølgning, hvor forvaltningen foreslog at korte Sommer Camp ned fra tre til to uger, så der ikke længere ville være Sommer Camp i uge 28, som gennem alle årene har været den uge med flest børn. I gennemsnit har der været 174 børn til Sommer Camp i uge 28 i årene 2013-16, mens der i ugerne 29 og 30 har været gennemsnitligt 65 og 61 børn til Sommer Camp de seneste fire år.

Det synes både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti var en god ide. Begge mente, det ville være en god ide at afkorte lukkeugerne, ikke mindst fordi det ifølge de to partiers udlægning af forvaltningens sagsfremstilling ville være omkostningsneutralt at afskaffe en lukkeuge.

- Vi er tidligere blevet tudet ørerne fulde om, at det koster to millioner at afskaffe lukkeugerne. Den forklaring har altid undret os, for vi mener, at normeringen må være den samme, uanset om man samler tilmeldte børn på Vallensbæk Skole frem for at fordele dem på alle tre skoler eller for daginstitutionernes vedkommende to daginstitutioner frem for otte daginstitutioner, siger Søren Wiborg, som også peger på, at det er en stor ulempe for forældrene, at de skal køre deres børn et andet sted hen, end de plejer - især hvis de bor i Nord eller ikke har bil.

De to partier blev dog i børne- og kulturudvalget stemt ned af De Konservative og brugte standsningsretten til at få sagen indbragt for kommunalbestyrelsen. Det ændrede dog ikke væsentligt på sagens udfald, for efter flere ændringsforslag - Socialdemokraterne ville have sagen til afstemning blandt forældrene, mens Venstre ville have klarlagt de økonomiske konsekvenser - på sidste uges møde i kommunalbestyrelsen endte det med, at De Konservative og Venstre stemte imod forvaltningens indstilling. Og dermed vil Sommer Camp også i år vare tre uger.

En halv mio. om ugen
At det skulle være en gratis omgang at afskaffe en lukkeuge, kan borgmester Henrik Rasmussen dog ikke se:

- Vi indførte Sommer Camp som en spareøvelse, for at sige det, som det er. Vi kunne have valgt at spare på normeringen hen over hele året efter grønthøstermetoden, men det gjorde vi ikke. Der, hvor der er færrest børn, skal der være færrest ressourcer. Derfor vil det være meget lidt troværdigt fem år efter at sige, at vi fører det hele tilbage, siger Henrik Rasmussen, som også siger, at der i forvaltningens sagsfremstilling kun står, at det kan afholdes inden for den eksisterende økonomiske ramme - men at det samtidigt ville betyde, at der skulle skæres i normeringen hen over året.

Han peger også på, at man i sommerferien ofte oplever, at børnene sover længe og først dukker op ved 10-tiden og går igen allerede ved 15-tiden. Hvis de tilmeldte børn skulle til at være i deres normale SFO, ville man stå i en situation, hvor de fremmødte pædagoger ville stå med meget få børn, lyder det fra borgmesteren.

- Og det sker trods alt ikke på Sommer Camp. Det er her, vi sparer en halv million kroner om ugen, siger Henrik Rasmussen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk