23. oktober 2020
I denne uge påbegyndes opsætningen af mere end 1500 m støjværn på Vejlegårdsvej.
I denne uge påbegyndes opsætningen af mere end 1500 m støjværn på Vejlegårdsvej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støjværn bliver sat op på Vejlegårdsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støjværn bliver sat op på Vejlegårdsvej
Vallensbæk - 22. september 2017 kl. 14:26

I denne uge er opsætningen af mere end 1500 m støjværn på Vejlegårdsvej begyndt. Støjværnet skal suge dækstøj ud for ca. 200 husstande.

I forbindelse med opsætningen vil der være støj, fordi pælene skal bores gennem asfalten. Der kan også forekomme trafikale gener.

Strækningen på Vejlegårdsvej mellem Vallensbækvej og kommunegrænsen til Albertslund er valgt, fordi støjværnet skal testes på en strækning med en tilladt kørehastighed mellem 60 og 80 km/timen, hvor et længere stykke er uden sideveje og indkørsler, og hvor der kan foretages støjmålinger ved lave boliger med have.

Vallensbæk Kommune deltager aktivt i 'Silent City', som er et samarbejde mellem flere kommuner under paraplyen 'Gate 21'. Det er i regi af Silent City, at kommunen nu afprøver det nye støjværn på Vejlegårdsvej. I Ishøj, der også deltager i Silent City-samarbejdet, opstilles 500 meter centralt i kommunen.

Det er den danske virksomhed NAG1, der har udviklet støjværnet, der hedder ERNA, som står for EasyRail Noice Absorbing Guardrail. Virksomheden har arbejdet på projektet i mere end fem år, og nu er det altså klar til test i Vallensbæk og Ishøj.

Forsøget finansieres af Markedsmodningsfonden og projektgruppen i Silent City.

I forhold til at dæmme op for støjen fra statens anlæg - motorveje og jernbaner - er arbejdet mere komplekst. En ny støjrapport udviklet af Rambøll peger på, at det vil koste i omegnen af 100 mio.kr. at etablere værn mod motorvejsstøj, hvis effekten for de berørte borgere i Vallensbæk Nord skal være reel.

Borgmester Henrik Rasmussen er sammen med nabokommunerne i løbende i dialog med folketingspartiernes trafikordførere for at få staten til at udvidet støjpuljerne, så den "statslige støj" kan reduceres.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?