27. juli 2021
Formand for Børne- og Kulturudvalget, Morten Schou Jørgensen, klippede garnet til starten på Strikketanterne i fællesskab med Josefine. Fotograf: Kim Matthäi Leland
gallery icon

Se billedserie

Formand for Børne- og Kulturudvalget, Morten Schou Jørgensen, klippede garnet til starten på Strikketanterne i fællesskab med Josefine. Fotograf: Kim Matthäi Leland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Projekt strikketanter i Vallensbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projekt strikketanter i Vallensbæk
Vallensbæk - 18. februar 2019 kl. 12:34

Der vil være gang i strikkepindene, når der indtil sommerferien vil være frivillige Strikketanter i Egholmskolens SFO. De frivillige vil være i SFO'ens kreativitetsrum. Det giver børnene mulighed for at fordybe sig og lære klassiske håndarbejdsdyder som strikning, hækling og broderi.

arrow Læs også: Forsker sætter fokus på Ishøjs arbejde med socialt udsatte børn

Første Strikketante-dag blev markeret med en tale til alle de nysgerrige børn af Morten Schou Jørgensen (K), formand for Børne- og Kulturudvalget. Herefter skulle garnet klippes, og alle børn klappede. I dagens anledning var der kage, saftevand og spiseligt garn i form af lakridssnører til alle børn. Strikketanterne fik dog ikke lov til blot at drikke kaffe. Så snart de satte sig til strikkebordet, kom interesserede børn hen til dem og strikketøjet kom i gang. Som en af Strikketanterne udtrykte det bagefter:

- Det var super sjovt og hyggeligt. Jeg glæder mig allerede til næste gang.

Ideen til Strikketanterne kommer fra SFO'en selv, som kunne se et ønske fra børnene om at lære at strikke og hækle. Det kræver en del tid og håndholdt hjælp at få maskerne til at gå op. Ved at samarbejde med frivillige er der nu hjælp at hente en til to dage om ugen i kreativitetsrummet. Og der er åbenbart stor interesse for at være frivillig Strikketante, da der inden start allerede var 10 frivillige klar med pindene. Det eneste, der savnes, er en frivillig Strikkeonkel.

Samarbejdet giver også en mulighed for et generationsmøde og et nyt fællesskab.

Efter prøveperioden vil der blive evalueret på, om den frivillige indsats skal fortsætte efter sommerferien. Projektet strikketanter er opstartet i et samarbejde mellem SFO'en på Egholmskolen, Seniorhuset Korsagergård og Center for Sundhed, Kultur & Fritid, Vallensbæk Kommune. Alle mænd og kvinder over 18 år kan blive Strikketanter eller onkler.

arrow Debat: Havdruplisten siger nej til ring 5
25. februar 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 15:17
arrow 90 i stedet for 110: Kommuner giver ikke op
24. februar 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 14:58
arrow Fastelavnsfest på Bredekærgård og Ishøj Teater
23. februar 2019 kl. 14:16 Opdateret: kl. 14:58
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?