15. maj 2021
Tilbygningen til Pilehavehus skal efter planen stå færdig i sensommeren eller efteråret 2020. Foto: Petter Becker-Jostes
Tilbygningen til Pilehavehus skal efter planen stå færdig i sensommeren eller efteråret 2020. Foto: Petter Becker-Jostes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pilehavehus har vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pilehavehus har vokseværk
Vallensbæk - 15. marts 2018 kl. 05:19
Af Petter Becker-Jostes

Nu er projektet med at udvide Pilehavehus i Vallensbæk fra 40 til 56 ældreboliger sat på skinner, efter at der ved seneste budgetforlig blev sat 2,54 millioner kroner af til udvidelsen.

Behovet for flere ældreboliger er den samme som mange andre steder i landet.

- Der er behov for en udvidelse, fordi der bliver flere ældre i kommunen, siger formanden for social- og sundhedsudvalget, Jytte Bendtsen (K).

Udvidelsen kommer til at bestå af to boligblokke i tilknytning til det eksisterende byggeri med otte boliger i hver blok, måske også med såkaldte ægtefælleboliger til to personer. Projektet bliver nu sendt i udbud, og der skal også udarbejdes en ny lokalplan for området. Byggeriet ventes at gå i gang til maj næste år, så udvidelsen kan være færdig i sensommeren eller efteråret 2020. Den samlede pris på projektet er 25,4 millioner kroner. De ti procent, altså 2,54 millioner kroner, betaler kommunen som grundkapitaltilskud. 88 procent af summen bliver finansieret med realkreditlån med ydelsesstøtte fra staten, og de sidste to procent finansieres ved beboerindskud.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?