16. januar 2018
Bag på et autoværn er monteret en meter høje, støjabsorberende skærme.
Bag på et autoværn er monteret en meter høje, støjabsorberende skærme.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt autoværn testes på Vejlegårdsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt autoværn testes på Vejlegårdsvej
Vallensbæk - 14. marts 2017 kl. 16:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vallensbæk Kommunes kamp mod trafikstøj fortsætter. En ny type autoværn med støjabsorberende skærme på bagsiden opsættes på den nordlige del af Vejlegårdsvej. Formålet er i regi af Silent City-samarbejdet at udvikle og teste ny teknologi, der kan reducere støjgener fra trafik.

Støjafskærmningen hedder NAG, hvilket står for Noise Absorbing Guardrail. Det blev præsenteret på kommunens borgermøde i Vallensbæk Nord den 19. januar, hvor mange beboere omkring Vejlegårdsvej udtrykte begejstring for forsøget.

Strækningen på Vejlegårdsvej mellem Vallensbækvej og kommunegrænsen til Albertslund er valgt, fordi NAG skal testes på en strækning med en tilladt kørehastighed mellem 60 og 80 km/timen, hvor et længere stykke er uden sideveje og indkørsler, og hvor der kan foretages støjmålinger ved lave boliger med have.

Støjafskærmningen skal opsættes tættest muligt på kørebanen, da dækstøj i lav højde er den største støjkilde fra biler, der kører 60 km/t. Hvis skærme opsættes længere væk fra kørebanen, vil støjen gå henover skærmen. Derfor opsættes autoværnet så vidt muligt mellem cykelsti og kørebane. Det kan man dog ikke ved lyskryds og busstop. Her sættes skærmene i stedet foran haverne langs skel. Det giver ikke lige så god støjafskærmning, men kan have en vis effekt. Politiet har givet samtykke til placering og opsætning.

Støjafskærmningen forventes at blive sat op i løbet af sommeren 2017.

I alt testes 1.725 meter skærm i Vallensbæk. I Ishøj, der også deltager i Silent City-samarbejdet, opstilles 500 meter centralt i kommunen. Forsøget finansieres af Markedsmodningsfonden og projektgruppen i Silent City.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk