15. december 2018
Det er nu, man skal komme ud af busken, hvis man vil stille op til skolebestyrelsen. Foto: Kim Matthäi Leland
Det er nu, man skal komme ud af busken, hvis man vil stille op til skolebestyrelsen. Foto: Kim Matthäi Leland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få indflydelse på børnenes hverdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få indflydelse på børnenes hverdag
Vallensbæk - 08. april 2018 kl. 19:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvis man mener, at noget skal gøres bedre, er det ikke nok at råbe højt ovre i hjørnet eller på Facebook. Så må man smøge ærmerne op og komme ind i kampen, mener Morten Vinge-Maigaard fra Vallensbæk, som har siddet i skolebestyrelsen på Pilehaveskolen de seneste knap otte år.

Han vil opfordre alle interesserede til at stille op skolebestyrelsen på deres barns skole.

- Man vil få en aha-oplevelse over, hvor spændende det er at sidde i bestyrelsen, siger han og kommer med et billede på, hvordan ansvaret er fordelt mellem bestyrelsen på den ene side og ledelsen og medarbejderne på den anden side:

- Skolebestyrelsen udarbejder principperne. Vi sætter nogle hjørneflag op, og så er det op til de professionelle - det vil sige ledelsen og de ansatte - at efterleve principperne i praksis, siger han.

Der er altså rig mulighed for at engagere sig i skolen og være med til at sikre den bedste skolegang for alle børn.

De nuværende skolebestyrelsers valgperiode udløber med udgangen af juli, og nu skal forældrene vælge repræsentanter for de næste fire år. Hvis man vil stille op til skolebestyrelsesvalget på en af skolerne i Vallensbæk, skal man kontakte skolens ledelse senest den 25. april.

Hvis der herefter kan aftales en opstillingsrækkefølge mellem kandidaterne, skal der ikke foretages afstemning, og der bliver således tale om fredsvalg. Hvis der ikke er enighed om en rækkefølge, vil alle stemmeberettigede modtage valgmateriale den 27. april, og der vil blive afholdt valg på alle tre skoler i Vallensbæk den 23. maj.

Der holdes opstillingsmøder for allerede opstillede kandidater på Egholmskolen den 26. april kl. 18.30, på Pilehaveskolen den 2. maj kl. 19 og på Vallensbæk Skole den 3. maj kl. 18.

På hjemmesiden www.vallensbaek.dk/skolebestyrelse kan man læse mere om skolebestyrelsernes opgaver og sammensætning og finde informationer om, hvem der kan stille op til skolebestyrelserne.

Det har du indflydelse på som medlem af skolebestyrelsen: Hvordan skolen organiseres, klassesammensætning, skole/hjemsamarbejdet, fællesarrangementer, valg af skolens indsatsområder (fx mobbefri skole, faglige indsatser eller prioritering af sund kost), skolens budgetter, undervisningsmidler, skolens fysiske forhold, ansættelser og meget mere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk