29. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 32 unge på Stevns mangler praktikplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

32 unge på Stevns mangler praktikplads
Valgdebat Stevns - 21. oktober 2017 kl. 08:35

Arbejdsgiverne skriger konstant på faglært arbejdskraft og alligevel går der 32 unge rundt på Stevns uden en læreplads - det er ikke godt nok.

Vi har heldigvis mange firmaer, store som små, som påtager sig den samfundsopgave, som det er at hjælpe vores unge med en uddannelse. På trods af det er der stadig for mange, ofte store firmaer, som undlader at løfte opgaven.

Derfor kræver SF uddannelsesklausuler ved udførelse af store opgaver, så firmaer fremover, hvis de ønsker at levere til Stevns Kommune, skal ansætte lærlinge. SF foreslår, at man, som en begyndelse, sætter det til én lærling pr. 10 ansatte ved større opgaver. Dog ønsker vi på sigt at udvide klausulerne til at omfatte kommunens indkøbspolitik, hvis det første tiltag ikke får skaffet alle de unge en praktikplads.

SF vil rejse det samme krav i Region Sjælland, hvor vi for tiden har mange store byggeprojekter. Ønsker vi, at de unge skal tage en håndværksmæssig uddannelse, skal vi sikre, at de kan afslutte deres uddannelse på en ordentlig måde.

Michael Graakjær
spidskandidat for SF ved kommunalvalget og

regionsrådskandidat

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk