15. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Borgmesterens fupnummer afsløret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Borgmesterens fupnummer afsløret
Valgdebat Sorø - 14. november 2017 kl. 13:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forbindelse med sidste års budgetlægning, og igen i år, har borgmester Gert Jørgensen spredt det glade budskab om, at i Sorø Kommune skulle der ikke spares, i modsætning til vores nabokommuner, hvor sparekniven har været fremme.

Når der ikke skulle udarbejdes sparekataloger, med efterfølgende besparelser til følge, var det ifølge borgmesteren, fordi der var et råderum, som byrådet kunne bruge løs af ved at uddele milde gaver til borgerne.

En helt modsat situation i forhold til ikke blot vore nabokommuner, men også til de fleste af landets øvrige kommuner. Ret fantastisk skulle man mene, men sådan ser virkeligheden naturligvis heller ikke ud.

Borgmesteren fremtryller et råderum på ca. 42 mio.kr. incl. optagne lån, ved bevidst at undlade at budgettere med en række uafviselige udgifter, som mindst beløber sig til ca. 47 mio.kr. Hvis der var blevet budgetteret retvisende, ville råderummet, og derimod muligheden for at fremstå som den store frelser være pist væk, endda godt og vel. Resultatet af dette stunt bliver, at de uafviselige udgifter skal finansieres af udvalgene, og det som rene besparelser.

Så selv om borgmesteren gerne, og især i et valgår, vil fremstå som den store frelser og forsoner, er der ingen af delene som er lykkedes, han er blevet afsløret i sit fupnummer.

Annette Raaschou van der Star
Byrådskandidat

Socialdemokratiet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk