14. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Den ustabile kerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Den ustabile kerne
Valgdebat Solrød - 17. november 2017 kl. 09:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg vil ikke bruge mange ord på den afgift, beboerne på Chr. Have nu skal betale for vask af sengetøj mm. med mindre de har pårørende, som påtager sig opgaven. Naturligvis er det en del af kernen at sørge for, at beboeren blandt andet har en ren seng at sove i.

Hellere vil jeg fokusere på de afledningsmanøvrer, der bruges, for at sløre muligheden for at følge med i byrådets, udvalgets og administrationens ageren i en sag, der uheldigvis skal igennem her kort før kommunevalget.

Behandling af sagen er sket på byrådets oktobermøde. Her skal kommunens budget for 2018 endeligt vedtages, og alle ved, at det er herom interessen samler sig. For yderligere at bortlede opmærksomhed skjules punktet under overskriften "Vask og leje af linned på plejecenter Christians Have". Ikke noget med "Indførelse af afgift for beboerne for vask og leje af linned på Christians Have", som ellers ville være mere dækkende for indholdet.

Endelig undrer det, at administrationens beskyldes for at fejle, når det af brevene til beboerne fremgår, at vaskeriet er obligatorisk. Af sagsfremstillingen til Byrådet fremgår det, at "Hver beboer betaler en takst på 250 kr. pr. måned til dækning af en servicepakke osv". Det er klar tale. Jeg har ikke i noget bilag set, at her var valgfrihed. Der nævnes heller intet herom i det referat fra byrådsmødet jeg har set på hjemmesiden.

Mon ikke den beskrevne usikkerhed og utilfredshed hos nogle beboere og pårørende snarere skyldes, at der nu skal betales for noget, som før var en kerneopgave. Frygten må naturligvis gå på, hvilke opgaver der næste gang forlader kernen og dermed overlades til beboerens økonomi eller pårørende.

Åbenhed frem for alt - kort fortalt.

Arne Nowicki Pedersen
Formand DH-Solrød (DH = Sammenslutning af Handicap- organisationer)

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk