20. juni 2021
Viby Svømmeklub lader sig ikke bremse af manglen på en svømmehal i Viby. Her holder klubben Aqua Camp i Lysholmbadet i Roskilde i en skoleferie. Foto: Kim Rasmussen
Viby Svømmeklub lader sig ikke bremse af manglen på en svømmehal i Viby. Her holder klubben Aqua Camp i Lysholmbadet i Roskilde i en skoleferie. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgtema: Svømmehal i Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgtema: Svømmehal i Viby
Valgdebat Roskilde - 07. november 2017 kl. 11:40

Valgdebat
Som formand for Viby Svømmeklub havde jeg fornøjelsen af at deltage i Roskilde Idrætunions idrætspolitiske vælgermøde i Roskilde Kongrescenter forleden. Mit spørgsmål var selvfølgelig helt forudsigeligt, men spørge måtte jeg jo alligevel, og mit spørgsmål var, hvem af kandidaterne, der ville støtte en svømmehal i Viby?

arrow Læs også: Svømmehalsforkæmper debuterer som forfatter

Kandidater fra både rød, grøn og blå side udtalte, at de gerne vil arbejde for, at Vibyområdet også kan få en svømmehal, hvilket jo er sød musik i »Sydens ører«, da Roskilde Syd som bekendt ikke har en svømmehal - på trods af en støt voksende svømmeklub, fire skoler med behov for lokal svømmeundervisning, en stor ældremasse med behov for genoptræning i vand, et privat firma der tilbyder eksklusiv svømning mv.

For ethvert lille bitte tegn, der peger i retning af en svømmehal i Viby tæller opad. Det er en af de erfaringer fra arbejdet med at få svømmehalsfordelingen gjort mere ligelig i Roskilde Kommune. Et stort arbejde som Viby Svømmeklub og Tænketanken for en svømmehal i Viby har arbejdet ihærdigt på gennem flere år.

Grundlaget for svømmeklubben blev lagt, da Viby Idrætsforenings formand, Inga Skjæris blev udelukket fra at deltage i den arbejdsgruppe, der skulle komme med bud på, hvor i Roskilde Kommune den planlagte nye (dengang kun 25 meters) svømmehal skulle ligge. Begrundelsen for udelukkelsen af Inga Skjæris' deltagelse i gruppen var, at Viby Idrætsforening jo ikke havde en svømmeklub!

Men det er jo lige præcis, fordi der ikke var en svømmeklub i Roskilde Syd, at Inga Skjæris som idrætsformand i Roskilde Syd burde have haft et født medlemskab af arbejdsgruppen. Roskilde Nord og Centrum var repræsenteret i gruppen pga., at der er både svømmehaller og klubber der. Det burde måske have været lige omvendt?

I Viby Svømmeklub svømmer vi nu i tre svømmehaller i Roskilde og i to i Køge. Klubben har løbende op til flere Aqua Camps, vi har et kvindeudvalg, der udbyder kvindesvømning samt to årlige kvindefester med masser af mad og drikke, dans, diskussion mv., vi har flere flygtningehold for både børn og voksne, og sidste sommer havde klubben fulde huse med Dykker Camp for børn og unge. Fremtidige planer omfatter bl.a. et hold med mindful svømning.

I indeværende sæson udbyder Viby Svømmeklub ca. 40 hold. Trænerstaben består af 25 uddannede svømmeinstruktører, syv hjælpetrænere og fem dykkerinstruktører. Derudover har vi to uddannede livredderdommere, der tager alle instruktører, hjælpetrænere samt klubbens livredderhold op til livredderprøve med klubbens eget livredderudstyr.

Viby Svømmeklub ser frem til at møde alle kandidaterne til kommunevalget igen til det lokale valgmøde i Viby Idrætscenter i aften, den 7. november.

Anne Klein
Formand for Viby Svømmeklub

arrow Viby får en deleforening
04. december 2018 kl. 04:58 Opdateret: kl. 13:30
arrow Svømmehal: Det er ikke længere et rungende nej
20. april 2017 kl. 19:14 Opdateret: kl. 11:54
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk