20. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalplaner bør tænkes på tværs af udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplaner bør tænkes på tværs af udvalg
Valgdebat Roskilde - 03. november 2017 kl. 17:39

Valgdebat
Roskilde: Når vi sidder og behandler lokalplaner i plan- og teknikudvalget, handler det næsten udelukkende om fysiske rammer. Vi ser på trafikforhold. Vi undersøger bebyggelsesprocent. Vi ser på generne, hvis et byggeri bliver for højt og voldsomt - og borgerne får lejlighed til at give deres besyv med, når der afholdes høringer. Der har dog sneget sig nogle nye ting som f.eks. tvungne delebilordninger med i lokalplanerne for eksempelvis slagterigrunden. Noget, som vi er modstandere af.

Men i Dansk Folkeparti ønsker vi en helhedsorienteret tilgang. Lokalplaner kunne således sagtens runde Kultur-og Idrætsudvalget, Skole- og Børneudvalget og andre relevante udvalg. De handler nemlig ikke kun om fysiske rammer, men om kvalitet. Hvordan forholder det sig med kapaciteten på skole- og institutionsområdet? Hvilke kulturelle tilbud er der? Hvilke muligheder får borgerne for at etablere fællesskaber? Hvordan mikser vi et område på den rigtige måde, så der er plads til forskellighed mht. alder og indkomstforhold?

Det er klart, at ikke alle aspekter kan behandles i et enkelt udvalg, hvor behandlingen ofte bliver meget teknisk. Et godt eksempel er lokalplaner for henholdsvis Vindinge Vest og Nord. Her har borgere over for mig udtrykt en lang række bekymringer om alt fra trafik til kapaciteten på skoler, idrætsanlæg og sågar kirken. Som kommune konkurrerer vi med andre kommuner om at være attraktiv som tilflytterby. Et samarbejde på tværs af udvalg vil ruste os i denne kamp.

Karsten Lorentzen
næstformand i plan- og teknikudvalget

Dansk Folkeparti

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk