Debat
Torsdag var interesseorganisationer og politikere til møde om plastik i Roskilde Fjord. Én masse feel good forslag, men spørgsmålet, »hvor stort er det her problem?«
Man finder 1-4 stykker mikroplast i en fisk - betyder det noget og betyder det noget når vi spiser fisken? Er det et »problem« at slammet fra rensningsanlæg indeholder mikroplast som bliver brugt på marker til gødning? Skal vi frygte det? Spiser vi en styroporkugle, passerer den ufordøjet igennem systemet, spiser vi et sandkorn - samme resultat, dog optager vi en smule mineraler.
60 procent af den mikroplast der findes i fjorde og vandløb, kommer fra bildæk og skosåler, det har de gjort længe, måler vi for fint? 60 procent lyder naturligvis af meget, men 60 procent i forhold til hvad?
Vi ser allesammen svineri og vi skal gøre noget ved det, en fremtidig trussel, men vi har brug for plast! Plast skal genbruges og de offentlige affaldssystemer forberedes til det. På Kara er plastsorteringen ringe og kan gøres bedre.
Plastikbranchen vil modtage plast til genbrug, men de har brug for det sorteret og een sorteringsmåde over hele landet, ellers kan det ikke betale sig. Vi skal forstå at vores affald er »guld« hvis det bliver behandlet rigtigt.
Knud Damgaard
Spidskandidat for Liberal Alliance til byrådet
Kandidat til regionsrådet
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her