21. februar 2020
Fotograf Aasmul
Foto: Fotograf Aasmul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blødere, billigere og bedre vand til roskildenserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blødere, billigere og bedre vand til roskildenserne
Valgdebat Roskilde - 30. oktober 2017 kl. 11:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Roskilde: Enhver borger i Roskilde kender besværet ved at bo oven på en undergrund, der har mere kalk end de fleste andre steder i landet. Kalken løber med grundvandet gennem vandværkerne og ud i vores haner, toiletter og baderum.

arrow Læs også: Vandet i hanerne kan blive blødere - og dyrere

Nogle bliver så trætte af dryppende haner, løbende toiletter og belægninger på elkogere, at de ender med at købe anlæg, der kan fjerne kalken. Men en løsning, der kan hjælpe alle kommunens borgere billigere og bedre er, at vores vandværker investerer i store centrale anlæg og sender blødere vand ud til alle husstande.

Hovedstaden Forsyningsselskab, Hofor, har allerede besluttet, at københavnerne skal forsynes med blødere vand. Det forlænger levetiden for vaskemaskiner, toiletter og varmtvandsbeholdere og sparer borgerne for omkring 500 kroner om året. Vandet bliver ganske vist lidt dyrere, men den højere vandpris kompenseres rigeligt gennem lavere energiforbrug og reducerede udgifter til sæbe og rengøringsmidler.

Det har været fremme, at blødgøring af vandet kunne medføre en risiko for flere hjerte-karsygdomme og huller i tænderne, men Sundhedsstyrelsen har vurderet, at den metode, Hofor benytter, er forsvarlig.

Min vurdering er, at fordelene klart overgår mulige risici. Som folkevalgt vil jeg derfor presse på for, at Fors, der leverer vandet til roskildenserne, følger Hofors eksempel og investerer i blødgøringsanlæg. For tiden gennemfører Brøndby Kommune et pilotprojekt med blødgøring af vand. Fors bør følge erfaringerne fra Brøndby meget nøje.

Torben Jørgensen
byrådskandidat (S)

arrow Når kalk er fjende nummer et
14. august 2018 kl. 08:00 Opdateret: kl. 10:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk