19. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Psykiatrien er uhyggelig dårlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Psykiatrien er uhyggelig dårlig
Valgdebat Region Sjælland - 26. oktober 2017 kl. 11:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Af Sven-Åge Westphalen Kommunalbestyrelses- og regionsrådskandidat (AL) Løve Gl Landevej 15, Løve

Region Sjælland gør det uhyggelig dårligt på det psykiatriske område selv målt ud fra regionernes egne faglige kvalitetsmål:

1. Depression; Region Sjælland opfylder ingen af de 22 mål for kvalitet i behandlingen

2. Skizofreni; Region Sjælland opfylder et af 17 mål for kvalitet i behandlingen

3. ADHD; Region Sjælland opfylder 2 ud af 6 mål for kvalitet i behandlingen

På regionens hjemmeside fremgår det, at Region Sjælland for ADHD's vedkommende betragter det samlede resultat som et skridt i den rigtige retning, blandt andet fordi Region Sjælland er over landsniveauet, når man kigger på alle fem regioner.

Samtidig ved vi fra patienter og pårørende, at Region Sjælland udskriver patienter for tidligt, og regionen sparker dermed aben videre til kommunerne uden at skele til patientens bedste.

Det er bare ikke godt nok. Som patient eller pårørende er det vigtigste, at man får den bedst mulige behandling, og når Region Sjælland ikke en gang kan leve op til egne kvalitetsmål, er det revnende ligegyldigt - ja faktisk kun tragisk - at henvise til, at andre gør det endnu dårligere.

Det er desværre tydeligt, at politikerne i Region Sjælland ikke finder det psykiatriske område tilstrækkeligt vigtigt til for alvor at prioritere det - selv om vi har fået et splinternyt psykiatrihospital i Slagelse.

Alternativet foreslår at specialuddanne samtaleterapeuter og samtalesygeplejersker samt musikterapeuter, ergoterapeuter mv. i psykiatrien også i distriktspsykiatrien.