13. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kordilgade og kommuneplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kordilgade og kommuneplanen
Valgdebat Kalundborg - 02. oktober 2017 kl. 11:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Jeg deltog med stor interesse i det offentlige møde om kommuneplanen gældende for årene 2017-2028. Der var mange spændende emner, som blev godt formidlet af kommunens medarbejdere.

Kalundborg by, herunder især Kordilgade-området, tiltrak sig megen opmærksomhed. Området er - som i så mange andre provinsbyer - presset af internethandel m.v., men også af den kendsgerning, at området ligger meget alene i forhold til dagligvarehandel og centre som Nytorv og Stejlhøj. Det kan, og skal der gøres noget ved - i modsat fald risikerer vi, at endnu flere detailbutikker må give op. Det, der kan gøres, er at skabe bedre sammenhænge/passager til Højbyen, til havneområdet og til parkeringspladserne. Sammenhængen kan f.eks. skabes via bedre belysning, bedre belægning, etablering af grønne områder og stisystemer. En bedre sammenhæng vil også få turister, der f.eks. besøger Højbyen, til at opholde sig i længere tid i byen og måske blive fristet til at gå på indkøb.

Kommuneplanen indikerer også en forøget bebyggelse - det vil ligeledes tilføre området mere liv. Det er samtidig min opfattelse, at en kommunal investering vil tiltrække private investorer, således at vi får en positiv drejning i området.

Når kommuneplanen bliver endelig vedtaget, danner den et godt grundlag for at gå i gang med ovennævnte aktiviteter. Det bliver en opgave for den kommende kommunalbestyrelse - jeg deltager gerne heri.

Carl Andersen
Byrådskandidat (S)

Fjordskrænten 16
Kalundborg