13. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besparelser: De svageste holder for

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besparelser: De svageste holder for
Valgdebat Holbæk - 09. oktober 2017 kl. 12:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Efter at have læst Signe Agerholms indlæg på de sociale medier om grundlæggende svagheder ved Holbæk Kommunes økonomi allerede fra valgperioden 2010-13, er det jo helt tydeligt, at byrådet ikke har handlet med rettidig omhu for øje. I enhver kommune er det dog økonomiudvalget, som har et særligt ansvar for kommunens økonomi, som beskrevet i den kommunale styrelsesvedtægt.

Det er tydeligt, at de politiske ønsker har været større end kommunens økonomiske formåen. Alligevel er der ikke draget tilstrækkelig omsorg for et tilstrækkelig økonomisk grundlag. Signe peger helt korrekt på, at man valgte den laveste skatteprocent ved kommunesammenlægningen. De seneste år er så erhvervslivets dækningsafgift samt andre gebyrer blevet afskaffet. Det har jo så trukket i forkert retning i forhold til det politiske storforbrug af penge.

Da jeg var til rejsegilde i Sportsbyen, hørte jeg fra talerstolen, at der var skrevet under på kontrakterne til Sportsbyen den 30. juni 2016. Signe skriver videre - »Allerede i juni (2016) skulle de første nedskæringer for ca. 30 mio. gennemføres« - og efter sommerferien manglede man 200 mio. Det må betyde, at økonomiudvalget kunne have indkaldt byrådet og have forelagt den økonomiske udvikling inden det økonomisk var uopretteligt. Så vidt jeg ved, har økonomiudvalget kun holdt månedlige møder. Og det i en kommune på næsten 70.000 borgere. Tidligere da Kommunen var omkring 40.000 borger blev der holdt økonomiudvalgsmøder hver uge. Jeg er målløs.

Jeg er selv stor tilhænger af gode sportsanlæg i hele kommunen. Men vi skal have råd til det. Husk det er de svageste i kommunen, som må holde mest for, når kommunen sparer.

Stig Nielsen
Eriksholmvej 19
Vipperød