20. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værdig arvtager for Jens Stenbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værdig arvtager for Jens Stenbæk
Valg Region Sjælland - 31. oktober 2017 kl. 13:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat

Af Bertel Haarder
MF (V)

Valgt i Region Sjælland Tidligere minister

Jeg blev trist, da Jens Stenbæk stoppede som regionsformand, men glad, da Jacob Jensen erklærede sig villig til at afløse ham.

Kan det ikke være lige meget, hvem der er regionsformand? Nej. Jeg ved fra min tid som indenrigs- og sundhedsminister, hvor store udfordringer, der er i den sjællandske region, og hvor meget ledelse betyder i sundhedspolitikken. Og som valgt og genopstillet på Sjælland følger jeg regionen meget nøje.

Jeg vil vove den påstand, at de to Venstre-ledede regioner - Sjælland og Region Syd - er de bedst ledede. Ventelister er kortere end i andre regioner, og i den sjællandske region har man afstået fra at benytte muligheden for at reducere borgernes ret til hurtig diagnosticering og behandling. De store sygehuse blev fordelt i bred enighed og uden den ballade, der opstod i Vestjylland.

Med de nye kommunale sundhedsprofiler er der nye muligheder for at vurdere, hvad der virker, f.eks. over for overvægt og andre livsstilssygdomme.

Jeg er tryg ved, at Jacob Jensen vil kunne løfte arven og lade den sjællandske region nyde godt af den viden og erfaring, han har, og alle de kontakter, han har på Borgen efter mange år som finansordfører. Han er myreflittig og altid seriøs.