20. november 2017
De tre kandidater fra kommunisterne til regionsrådsvalget fra venstre mod højre: Annette Mørk, Svend Erik Christensen og Nynne Pagels. Privat foto.
De tre kandidater fra kommunisterne til regionsrådsvalget fra venstre mod højre: Annette Mørk, Svend Erik Christensen og Nynne Pagels. Privat foto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ræverøde dukker op til regionsrådsvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ræverøde dukker op til regionsrådsvalg
Valg Region Sjælland - 05. oktober 2017 kl. 17:01
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enhedslisten bliver ikke det eneste parti fra den ydre del af venstrefløjen, der stiller op til regionsrådsvalget.

Kommunisterne har fået bogstavet R og stiller med tre personer.

Spidskandidat er Nynne Pagels, omsorgsmedhjælper på efterløn, 63 år og fra Stenlille. De øvrige er Svend Erik Christensen, 66 år, tidligere arbejdsmiljøkonsulent og fra Roskilde samt Annette Mørk, 54 år, biblioteksuddannet og lærer fra Ringsted.

Fokus er mere lighed i sundhed med en målrettet sundhedsindsats over for de lavest lønnede og mennesker i udkantsområder, bedre kollektiv trafik, flere arbejdspladser og mere økologisk landbrug.

Men Enhedslisten er allerede repræsenteret i regionsrådet. Så hvorfor er kommunisterne ikke bare med i Enhedslisten, ligesom Danmarks Kommunistiske Parti, DKP, er det.

- Vi har på nogle områder en anden politik, for eksempel mener vi, at der skal gøres mere ud af, at årsagen til regionernes dårlige økonomi er EU's finanspagts krav om mindre offentlige budgetter, der resulterer i Folketingets budgetlov. Et andet punkt er sundhedscentrene i kommunerne, som vi gerne ser drevet af regionen og udbygget, så borgerne kan gå til lægen, tandlægen, fysioterapi og så videre samme sted, siger Svend Erik Christensen.

Kommunisterne har »en føler ude« for at komme med i det valgtekniske samarbejde, som Enhedslisten, SF og Alternativet allerede har indgået.

Liste R har rødder i to forskellige mindre partier; Kommunistisk Parti og Kommunistisk Parti i Danmark.