11. december 2018
Det skal gøres mere attraktivt af komme til sjællandske sygehuse og lægepraksisser, mente blandt andre De Konservatives Christian Wedell-Neergaard (stående) ved valgmøde i Vig forsamlinghus onsdag aften. Foto: Tomas Revsbech
Det skal gøres mere attraktivt af komme til sjællandske sygehuse og lægepraksisser, mente blandt andre De Konservatives Christian Wedell-Neergaard (stående) ved valgmøde i Vig forsamlinghus onsdag aften. Foto: Tomas Revsbech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil lokke læger til yderområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil lokke læger til yderområder
Valg Region Sjælland - 26. oktober 2017 kl. 11:48
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælland: Fortravlet personale såvel som mangel på praktiserende læger, der blandt andet truer lægevagt-ordningen i eksempelvis Nykøbing Sj., Kalundborg og Ringsted er et par eksempler på, at der mangler hænder i det sjællandske sundhedsvæsen. Og det skal der gøres noget ved, blandt andet ved at rekruttere flere læger. Det var alle stort set enige om på et valgmøde med en række kandidater til regionsrådsvalget i Region Sjælland onsdag aften. Det store spørgsmål er dog hvordan.

arrow Læs også: Lægevagten er reddet

- Vi skal rekruttere flere læger inden for både psykiatrien og almen praksis. Men det skal være lysten, der gør, at folk kommer herud. Og så er vi også nødt til at tage ved lære af eksempler fra Faxe og Nakskov, hvor lægerne har indgået samarbejde med andre fagfolk, sygeplejersker, fysioterapeuter og andre for at få kabalen til at gå op, sagde De Konservatives Christian Wedell-Neergaard, blandt andet.

Ifølge De Radikales Marianne Fritzen er man er nødt til at gøre det mere attraktivt for udenlandske læger fra eksempelvis Sverige at komme hertil. Men samtidig tilføjede hun dog, at det reelle behov for lægevagter i små byer skal undersøges:

- Flere af de læger, der har nattevagt, er jo nødt til at lukke ned i deres egen praksis næste morgen. Så vi skal ikke holde fast for enhver pris, at der skal sidde en læge i Nykøbing Sj. eller i andre byer, før vi kender behovet, sagde hun.

Venstres Morten Egeskov påpegede, at mange læger faktisk delvist bor i yderområder som Odsherred, nemlig i deres sommerhus. Og dem må man i dialog med.

Dansk Folkepartis vil oprette et politisk udvalg, der skal se på rekruttering såvel som arbejdsmiljø på sygehusene, lød det fra partiets Julie Jacobsen.

Indfør bus-ordninger, hvor lægerne bliver hentet og transporteret til deres praksis, mens de arbejder, mente S-politiker Felex B. Pedersen.

Flere pegede på, at regionen har igangsat initiativer, der skal gøre noget ved udfordringen, blandt andet 100 ekstra pladser på de sjællandske sygeplejerskeuddannelser såvel som en ny lægeuddannelse på Sjællands Universitetshospital i Køge. Men der kan gøres endnu mere via bedre samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, påpegede Alternativets Terese Dall Helth, mens Nye Borgerliges Johannes Lumholt pegede på, at regionen har Danmarksrekjord i sygefravær, og at det i sig selv kan skræmme andre læger og sygeplejersker væk.

arrow LA: Private bør overtage kriseramt lægevagt
28. oktober 2017 kl. 07:28 Opdateret: kl. 16:06
arrow Lægevagtprotest breder sig til butikker
26. oktober 2017 kl. 16:37 Opdateret: kl. 09:35